‘Video toont behuizing grote iPhone 6’

Gijs Ettes
1 september 2014, 17:19
2 min leestijd
‘Video toont behuizing grote iPhone 6’

Er is een nieuwe video verschenen die de vermeende behuizing van het 5,5 inch-model van de iPhone 6 toont. Het design van de case komt overeen met eerdere lekken.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de iPhone 6 behuizing

De video van de iPhone 6 behuizing is in handen gekomen van de Franse tech-site Nowhereelse.fr, die beweert dat het grotere model de naam ‘iPhone Air’ krijgt. Het blijft afwachten hoe Apple het aankomende toestel uiteindelijk gaat noemen, maar de naam iPhone Air voor het 5,5 inch-model hebben we al vaker voorbij zien komen.

Wordt de grote iPhone 6 sneller?

Mogelijk verschillen de 4,7 inch- en 5,5 inch-versies van de iPhone 6 op meer punten dan alleen de schermgrootte. Begin deze maand beweerde een analist van investeerdersbank Cowen & Co dat laatstgenoemde een iets snellere processor en een andere touchmodule krijgt. Daarnaast zou de grote iPhone 6 een A8-processor krijgen die een hogere kloksnelheid heeft dan die van het 4,7 inch-model. Het precieze verschil in snelheid tussen beide modellen is echter niet bekend. Verder zou ook de vorm van de A8-processor verschillen bij het grote model, wat zou duiden op een afwijkende grafische chip of een andere methode van fabriceren.

iPad iPad Mini iPhone 6 behuizing

Het is niet ondenkbaar dat Apple ervoor kiest om het 5,5 inch-model iets sneller te maken. Zo is er ook al een klein snelheidsverschil tussen de iPad Air, iPad Mini Retina en iPhone 5S. De iPad Air heeft een A7-processor (dualcore) met een kloksnelheid van 1,4GHz, terwijl zijn kleinere broertje en de 5S zijn geklokt op 1,3GHz. In de praktijk zijn de onderlinge verschillen echter nauwelijks merkbaar.

De iPhone 6 wordt naar verwachting op 9 september, dus over iets meer dan een week, officieel onthuld. Apple zou voornemens zijn om op dezelfde dag ook de iWatch uit de doeken te doen.

Lees meer over de iPhone 6

Voor alle geruchten, specificaties en het laatste beeldmateriaal van de iPhone 6 kun je terecht op de toestelpagina. Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten omtrent het toestel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu