Video’s tonen snelheid van iOS 9 op iPhone 4S, iPhone 5 en 5S

Rutger Otto
24 september 2015, 14:14
2 min leestijd
Video’s tonen snelheid van iOS 9 op iPhone 4S, iPhone 5 en 5S

Heb je een iPhone 5S of ouder en vraag je je af of het toestel langzamer wordt als je iOS 9 installeert? Bekijk dan deze filmpjes, waarin iOS 9.0.1 worden vergeleken met iOS 8.4.1 op een iPhone 4S, 5 en 5S.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9 snelheid

Mensen die niet de nieuwste iPhones hebben, zijn vaak een beetje huiverig om naar de nieuwste versie van iOS te updaten. Logisch, want iOS wordt altijd aangepast aan het beste model en draait je oudere iPhone dan nog wel zo goed? Terecht, want in het verleden zorgde een nieuwe versie wel eens voor een langzamer toestel.

Is dat met iOS 9 weer het geval? Het besturingssysteem is in elk geval sneller dan welke iOS ooit gedownload en Apple ondersteunt dezelfde toestellen die ook iOS 8 draaiden. YouTube-kanaal iAppleBytes heeft de proef op de som genomen en laat in een drietal video’s zien hoe iOS 9 het doet ten opzichte van iOS 8.4.1.

In elke video wordt een ander toestel besproken, maar over het algemeen geldt dat iOS 9 de iPhones iets langzamer maken. Op de iPhone 4S en iPhone 5 is dat bijvoorbeeld te merken aan het opstarten, wat op iOS 9 echt een paar seconden langer duurt dan op iOS 8. Bij de iPhone 5S scheelt het niet veel. Sommige apps zijn ook een fractie langzamer op iOS 9, al is Siri juist weer verbeterd. Bekijk de video’s hieronder en oordeel zelf. Merk je zelf al verschil met iOS 9? Laat het ons dan weten in de comments onder dit artikel.

iPhone 4S

iPhone 5

iPhone 5S

iOS 9

iOS 9.0.1 is sinds woensdagavond te downloaden. Het is de eerste update voor iOS 9 en haalt voornamelijk bugs uit de software. Zo moeten bijvoorbeeld de internetfouten van Ziggo en hollandsnieuwe opgelost zijn. iOS 9 stond al na twee dagen op meer dan de helft van alle iOS-devices geïnstalleerd. Daarmee was het de snelst gedownloade versie van een iOS ooit.

Lees ook onze uitgebreide iOS 9 review!

Het laatste iOS 9 nieuws

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen