Video: iOS 4.1 lost problemen van de iPhone 3G op
Redactie

Apple brengt iOS 4.1 deze week nog uit. Deze firmware bevat verschillende nieuwe opties, zoals bijvoorbeeld het nemen van HDR-foto’s. Voor iPhone 3G-gebruikers gaat deze update helemaal spectaculair worden, want er worden een aantal problemen opgelost door iOS 4.1. De telefoon wordt door deze update namelijk minder traag als we Apple mogen geloven.

Sinds iOS 4.0 zijn de iPhone 3G’s erg traag geworden. In sommige gevallen duren processen met iOS 4.1 ruim twee keer zolang als met iOS 3.x. iOS 4.1 lost deze problemen op volgens Steve Jobs, en dus is het aan te raden om de nieuwe versie van het iOS op je iPhone 3G te zetten als deze beschikbaar is.

Video: iOS 4.0 én iOS 4.1 op de iPhone 3G

Apple heeft iOS 4.1 al beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars. De heren van LifeHacker hebben de proef op de som genomen, en filmden het verschil tussen iOS 4.0 en iOS 4.1 op de iPhone 3G. De resultaten zijn erg positief, want een iPhone 3G met iOS 4.1 is vele malen sneller dan een iPhone 3G met iOS 4.0.

iOS 4.1 is op dit moment nog niet te jailbreaken. Het is dus aan te raden om met de update te wachten als je afhankelijk bent van je jailbreak of unlock.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Henk

  dit is een 3GS, te zien aan bijvoorbeeld het percentage van de batterij, wat de 3g niet heeft

 • Henk1

  dit is een 3GS, te zien aan bijvoorbeeld het percentage van de batterij, wat de 3g niet heeft.

 • Thomas1

  ik zie geen percentage van de batterij hoor vriendelijke vriend

 • iPhoney

  @ Thomas en Henk

  Ik keek t filmpje net op m’n iPhone. Is niet duidelijk of je percentage ziet, maar wat me wel opviel is dat aan t begin van t filmpje er toch echt duidelijk staat “3GS”. Dus geen 3G.

  OT: ik heb de 3G, hopen dat de problemen zijn verholpen want ik heb m’n toestel nu zo vaak gegooid door irritaties!

 • Digital

  Maarre, hoe werkt 4.0 nu op de 3GS dan?

  Denk erover om toch te upgraden naar 4.1 straks.
  Maar als het niet goed werkt wacht ik nog even…

 • Dick

  Kreeg bij updaten steeds de boodschap 3014, waarna ik rigoreuze herinstallatie heb gedaan. Verliep prima en alle gegevens staan er ook weer op.
  Deze OS is inderdaad sneller en ik krijg zeker niet de indruk dat de batterij snel(ler) leeg is. Misschien zelfs dat-ie iets langer mee gaat.