Video in Instagram niet goed voor Vine

Roel van Hout
29 juni 2013, 9:31
2 min leestijd
Video in Instagram niet goed voor Vine

Video in Instagram is nu ruim een week mogelijk, en er wordt gretig gebruik van gemaakt. Voor Vine, waar Instagram leentjebuur heeft gespeeld, is dat slecht nieuws. 

Al dagen voordat Facebook, eigenaar van Instagram, de videodienst aankondigde was al duidelijk dat video in Instagram zou worden toegevoegd. De populaire foto-app werd namelijk voorbijgestreefd door Twitter’s video-dienst Vine.

Vine, dat begin 2013 werd gelanceerd, deed namelijk iets nieuws: je kon er ultrakorte filmpjes mee schieten en deze via Twitter en/of Facebook delen. Na zoveel jaar Instagram was het voor veel iPhone-gebruikers een ware verademing.

De rollen lijken nu echter omgedraaid, zoals te zien in onderstaande tabel. Te zien is het aantal links naar één van beide diensten dat op Twitter is gedeeld. Zoals te zien haalt Instagram nog niet de pieken van Vine rond 7 en 14 juni, maar is het aantal Vine’s enorm gekelderd.

Video-in-Instagram

Video in Instagram uitgebreider

Die enorme omslag is waarschijnlijk te verklaren door de veel uitgebreidere functionaliteit van video in Instagram. Ten eerste zijn de filmpjes op Instagram met 15 seconden twee keer zo lang als die in Vine. Voor enkelen te lang, maar voor veel meer – zo blijkt – een welkome aanvulling. Daarnaast is het met video in Instagram het mogelijk om, tenzij je in één keer schiet, fragmenten uit je filmpjes te verwijderen en opnieuw op te nemen.

Ook heeft de app een ingebouwde stabilisator, waardoor heel schokkerig beeld een beetje wordt gecorrigeerd. Voeg daar de inmiddels wereldberoemde filters aan toe, en je hebt een pakket waarbij Vine duidelijk het nakijken heeft.

Natuurlijk zijn gebruikers nieuwsgierig naar nieuwe apps, en als het stof straks is neergedaald zal moeten blijken of Instagram de populariteit weet vast te houden. Het hangt echt van je persoonlijke voorkeuren af welke dienst je prettiger vindt werken.

Zowel Instagram als Vine is gratis te downloaden in de App Store, dus probeer ze zeker uit!

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Vine Camera

Vine Labs, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd
Vine Camera
Vine Camera
Vine Camera
Vine Camera

Via: Cult of Android

 

Categorie: Apps
Spotlights: Instagram, Vine

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday