Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

‘Video in Instagram in navolging van Vine’

Roel van Hout
17 juni 2013, 20:01
1 min leestijd
‘Video in Instagram in navolging van Vine’

Instagram was jaren lang de meest hippe beeld app op de iPhone. Sinds Twitter de video app Vine uitbracht heeft Instagram echter steeds meer het nakijken – iets waar ze bij Facebook, eigenaar van Instagram, naar verluidt niet al te blij mee zijn. Het plan: video in Instagram.

Lees verder na de advertentie.

app-vine-iphone

Facebook, dat Instagram in april 2012 voor maar liefst 1 miljard euro overnam, organiseert donderdag een persconferentie. Bij de website TechCrunch denken ze al te weten wat Facebook daar gaat aankondigen: video’s delen via Instagram.

Vine, dat begin dit jaar door Twitter werd uitgebracht, stelt de gebruiker in staat om gemakkelijk ultrakorte filmpjes op te nemen en met een paar tikken via Facebook en Twitter te delen. Vine betekent op die manier voor mobiel filmen wat Instagram voor mobiele fotografie betekende: plotseling kan iedereen het.

Overigens hoeft Instagram zich met een meer dan 100 miljoen actieve gebruikers nog steeds niet te schamen, maar het lijkt erop dat eigenaar Facebook meer wil.

Twitter aapte Instagram al na

Dit overnemen van de functionaliteit van andermans app gebeurde al eerder. Twitter voegde toen een mogelijkheid tot het toepassen van kleurenfilters op foto’s toe aan de officiële Twitterapplicatie voor iPhone. Dat heeft Instagram niet heel veel gebruikers gekost. Het is dan ook nog maar de vraag of veel Vine-gebruikers wel naar Instagram overstappen als ze daar ook film mee kunnen gaan schieten.

Je leest het donderdag op iPhoned.nl! In de tussentijd kun je Vine en Instagram eens rustig uitproberen.

Via: TechCrunch

Categorieën: Apps, Geruchten
Thema: Instagram

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's