De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Video: iFixit bekijkt de binnenkant van de iPhone 8

Rutger Otto
24 september 2017, 11:16
2 min leestijd

Nu ook reparatiesite iFixit de iPhone 8 in handen heeft, kan bekeken worden hoe het toestel er van binnen uit ziet. Het bedrijf waarschuwt: de glazen achterkant wordt lastig te repareren.

Lees verder na de advertentie.

iFixit opent iPhone 8

De iPhone 8 scoort zes uit tien punten op de schaal van ‘makkelijk te repareren’. Dat is een puntje minder dan vorig jaar en dat komt met name omdat enkele onderdelen veel dieper zijn verscholen onder kabels en haakjes. Reparateurs kunnen daar veel minder makkelijk bij. Ook de glazen achterkant van het toestel zou lastig te fixen zijn, de sterkte van het glas valt nog te bezien.

Zoals elk jaar haalde iFixit ook dit keer de nieuwe iPhone uit elkaar. In de video boven dit artikel is te zien hoe dat ging. De iPhone 8 lijkt aan de binnenkant erg op de iPhone 7 van vorig jaar, maar er zijn wel enkele verschillen, zoals de draadloze laadspoel, voor draadloos opladen via de Qi-standaard.

ifixit

Kleinere accu

Opvallend is de accu van de iPhone 8 met 1821 mAh. Daarmee is hij kleiner dan de batterij van de iPhone 7, die 1960 mAh bood. Toch biedt de iPhone 8 dezelfde accuduur als zijn voorganger. Dat komt met name door de verbeterde A11 Bionic-processor, die een stukje energiezuiniger werkt.

Er is goed nieuws voor reparateurs, omdat onderdelen die het meest vervangen moeten worden nog steeds vrij makkelijk te bereiken zijn. Na het openen van de telefoon is de accu bijvoorbeeld direct zichtbaar. Volgens iFixit is de komst van draadloos opladen ook een pluspunt, omdat de Lightning-aansluiting dan minder wordt gebruikt. Die poort was vaak een reden voor kuren.

Wachten op iPhone X

De iPhone 8 kwam op 22 september beschikbaar in de Apple Store, samen met de grotere iPhone 8 Plus. In veel winkels zijn verschillende modellen van de telefoons nog op voorraad. Het wachten is verder op de iPhone X, het compleet vernieuwde model van Apple met groter oled-scherm. Deze telefoon is vanaf 27 oktober te bestellen en verschijnt op 3 november, mogelijk in beperkte oplage.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu