Video: Android 2.3 ‘Gingerbread’ op de iPhone 3G
Redactie

Ruim tweeënhalf jaar geleden verscheen de iPhone 3G voor het eerst in de winkels. In deze jaren is er veel gebeurd met de software van het toestel. iOS 3 en 4 kwamen namelijk beschikbaar voor het toestel. De laatste tijd zijn er ook mensen bezig om Android werkend te krijgen op de iPhone 3G. Vandaag is er voor het eerst een video verschenen met een iPhone 3G waarop Android 2.3 draait.

Android op de iPhone

Vaak kiezen mensen heel bewust voor een iPhone. Een iPhone koopt men meestal voor de eenvoudige software, en niet voor de hardware, want vaak hebben andere telefoons betere specificaties. Toch lijkt het veel iPhone-gebruikers leuk om Android werkend te krijgen op hun ‘oude’ iPhone 3G. Laatst werd Android 2.2 gelanceerd voor de iPhone 3G. Deze software kunnen de gebruikers ‘eenvoudig’ installeren met behulp van vijf stappen op de bijbehorende website.

Android 2.3 is daarentegen een stuk lastiger te installeren. Het is nog niet bekend of de ontwikkelaar zijn installatie bestanden met de rest van de wereld gaat delen. Misschien moeten alle iPhone 3G-gebruikers deze versie van Android dus overslaan.

Android sneller dan iOS 4.2

In verschillende reacties onder de video is te zien dat men Android 2.3 sneller vinden dan iOS 4.2 op de iPhone 3G. Zou dit voor jullie een reden zijn om eventueel op Android 2.3 over te stappen als de installatie makkelijker wordt?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.