Problemen bij ViaPlay: Kassa heeft klachten onderzocht tijdens uitzending *update*

Piet-Jan Lentjes
31 mei 2022, 8:44
2 min leestijd
Problemen bij ViaPlay: Kassa heeft klachten onderzocht tijdens uitzending *update*

Sinds de introductie van ViaPlay wordt er veel geklaagd over de nieuwe streamingdienst. Populair consumentenprogramma Kassa is onlangs ingegaan op de klachten en de problemen bij ViaPlay.

Lees verder na de advertentie.

Update 31-05-2022: de uitzending is inmiddels online te zien via de website van Kassa. Ook heeft de Consumentenbond ViaPlay verplicht om de klanten te compenseren.

Klachten en problemen bij ViaPlay

De laatste tijd zijn er veel klachten en problemen bij de streamingdienst ViaPlay. De klachten lopen uiteen van ‘zielloos commentaar’, slechte kwaliteit van de stream en het verbreken van de verbinding.

Consumentenprogramma Kassa dook in de problemen en alle klachten die kijkers van ViaPlay hadden. De aflevering was maandag 30 mei te zien om 20:30 op NPO1. Inmiddels is de uitzending ook online te kijken via de website van Kassa.

Tijdens het programma zei de Consumentenbond dat ViaPlay verplicht is om de klanten te compenseren vanwege de slechte kwaliteit van de streams. De Consumentenbond heeft ViaPlay een week de tijd gegeven om met een voorstel te komen.

ViaPlay Formule 1 kijken

Netflix voor sport: ViaPlay

ViaPlay een soort van Netflix voor Formule 1, voetbalwedstrijden (Premier League en de Bundesliga) en PDC darten. Maar dat betekent niet dat er geen films en series te vinden zijn. Ook die zijn te bekijken bij deze streamingdienst, maar dan wel in mindere mate.

Het is wel jammer dat je bij ViaPlay geen 4K-content kunt bekijken. Bij onder ander Netflix en Disney Plus heb je al wel redelijk wat aanbod in 4K. Uiteraard heeft ViaPlay ook een app voor iPhone of iPad zodat je ook daarop lekker van Formule 1 kunt genieten!

ViaPlay series

ViaPlay prijzen

Standaard betaal je voor ViaPlay 13,99 per maand. Op dit moment loopt er een kortingsactie en tot en met juli betaal je dan 9,99 euro per maand. Vanaf 1 augustus gaat je abonnement automatisch over op 13,99 euro per maand.

ViaPlay opzeggen bij klachten en problemen

Heb je ook problemen bij het kijken van ViaPlay? En wil je er eigenlijk weer zo snel mogelijk vanaf? iPhoned vertelt hoe je ViaPlay moet opzeggen. Lees daarvoor het onderstaande artikel eens door.

Lees meer: ViaPlay opzeggen: zo ben je er zo snel mogelijk vanaf

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen