Verwijzen naar Android is verboden in de App Store
Redactie

Het is de afgelopen week duidelijk geworden dat Apple ontwikkelaars niet toestaat om in de App Store te verwijzen naar Android. De ontwikkelaar van ‘Flash Of Genius’ heeft de afgelopen week namelijk te horen gekregen van Apple dat ze de verwijzing naar Android weg moeten halen als ze de applicatie in de toekomst nog in de App Store willen verkopen.

Android Developer Challenge

De ontwikkelaar van ‘Flash Of Genius’ heeft een verwijzing naar Android in de beschrijving van de applicatie gezet omdat het een finalist was in de Android Developer Challenge. Dit is een mooie prestatie, en dus is het logisch dat de ontwikkelaars hiermee hun applicatie aanprijzen.

Uitwisselbaarheid van gegevens

Het is volgens Apple ook niet toegestaan om te zeggen dat je applicatie gegevens kan uitwisselen met andere platformen die je bij naam noemt. Het is ‘niet relevant’ om deze informatie te vermelden volgens Apple. Hier verschillen de meningen natuurlijk over, maar alle ontwikkelaars die hun applicatie in de App Store willen verkopen hebben zich ‘gewoon’ aan de regels te houden.

Bron: MacWereld

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.