De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

iCloud sloeg jarenlang je verwijderde browsergeschiedenis op

Erwin Vogelaar
9 februari 2017, 20:24
2 min leestijd
iCloud sloeg jarenlang je verwijderde browsergeschiedenis op

Het blijkt dat Apple de verwijderde browsergeschiedenis van Safari jarenlang heeft bewaard in iCloud. Deze fout wordt nu rechtgezet.

Lees verder na de advertentie.

Verwijderde browsergeschiedenis in iCloud

iCloud blijkt de verwijderde geschiedenis van je browsergedrag voor langere tijd bewaard te hebben. Zelfs als je deze informatie handmatig uit de browser had gewist. Hier kwam het Russische hackbedrijf Elcomsoft achter, dat met eigen software makkelijk een iPhone kan binnendringen. Vladimir Katalov van het bedrijf vertelt tegen Forbes dat hij per ongeluk bij deze geschiedenis terecht kwam.

Zodra je de browsergeschiedenis op één Apple-apparaat wist, hoort deze op alle gekoppelde apparaten ook gewist te worden. Voor deze synchronisatie wordt de informatie op iCloud opgeslagen. Nu blijkt echter dat de data voor langere tijd bleef bewaard en zelfs ingezien kon worden. De bewaarde data ging in ieder geval terug tot 2015.

icloud browsergeschiedenis

De bewaarde informatie over de browsergeschiedenis is behoorlijk gedetailleerd. Niet alleen staan er url’s en tijdstippen in, maar ook hoeveel een bepaalde site bezocht is en wanneer de informatie uit de browser is gewist. Ook staan er oude zoekopdrachten van Google in.

Toen het verhaal gepubliceerd werd op Forbes, lieten Katalov en een andere bron aan de website weten dat alle verwijderde browserinformatie plots echt aan het verdwijnen was. Apple lijkt dus direct aan de slag gegaan te zijn om het probleem de wereld uit te helpen. Toch heeft het bedrijf zelf nog geen officiële reactie gegeven.

Het is onduidelijk waarom Apple deze informatie zo lang bewaarde. Waarschijnlijk gaat het hier enkel om een designfout en niet kwade bedoelingen. Een argument hiervoor is dat de data niet verstopt zat. Dat zou wel het geval zijn als Apple de informatie bewust bewaarde en niet wilde dat zijn gebruikers hier ooit achter zouden komen. Wat in ieder geval wel duidelijk is geworden, is dat Apple dergelijke data beter moet versleutelen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Forbes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen