Verwachte iPhone 5C en iPhone 5S accessoires

Roel van Hout
22 september 2013, 17:00
2 min leestijd
Verwachte iPhone 5C en iPhone 5S accessoires

Nieuwe iPhones betekent nieuwe accessoires! Wij namen vast een kijkje in de Amerikaanse Apple Store om voor je op een rij te zetten wat er zoal aan iPhone 5C en iPhone 5S accessoires te koop gaat zijn.

Lees verder na de advertentie.

Je zult, als je dit jaar een nieuwe iPhone aanschaft, niet zo heel veel nieuws hoeven te kopen. In tegenstelling tot vorig jaar, toen Apple de 30-pins-connector verving door de lightning-connector, blijft de aansluiting aan de onderkant hetzelfde. Je zult daardoor een hoop dat je al voor je iPhone 5 had gekocht, kunnen hergebruiken.

Voor wie de overstap van iPhone 4S of ouder naar iPhone 5C of iPhone 5S gaat maken, is er echter genoeg om naar uit te kijken.

1. Docks

iPhone-5S-accessoires

Goed nieuws uit de hoek van Apple: het bedrijf leek de productie van docks te hebben gestaakt – voor de iPhone 5 verscheen er geen – maar daar is verandering in gekomen. Opgaaf van reden blijft uit, maar het lijkt waarschijnlijk dat de populariteit van lightning-docks van derden Apple van mening heeft doen veranderen. In de Nederlandse Apple Store nog niet te vinden, maar daar komt ongetwijfeld verandering in wanneer Apple de iPhone 5S en 5C in Nederland beschikbaar stelt.

2. Hoesjes

iPhone 5s accessoires

Zo’n glimmende iPhone is natuurlijk het allermooist, maar wanneer je ‘m een keer laat vallen zit er vrijwel altijd meteen een barst in. Om dat te voorkomen stop je ‘m t beste toch maar in een hoesje, maar het goede nieuws is dat die al lang niet meer alleen maar lelijk zijn. Integendeel: de houten iPhone hoesjes van Miniot zien er schitterend uit, maar ook cases van Apple-makelij zien er allesbehalve verkeerd uit (dat vindt het bedrijf zelf ook, getuige het feit dat ze in de iPhone-presentatie werden genoemd). Voor de iPhone 5C zijn straks kleurige hoesjes met patronen te koop, die de plastic iPhone nog kleurrijker maken dan deze al was. Voor de iPhone 5S, die dezelfde grootte heeft als de iPhone 5, zijn er al een hoop hoesjes te koop, en komen er wekelijks genoeg bij.

3. Game-controllers

iPhone 5S accessoires

Apple is op allerlei manieren een nieuwe weg ingeslagen met iOS 7, maar één die tot nog toe niet heel veel genoemd is, is de ondersteuning voor externe controllers. Afgelopen week dook er al een, in alle eerlijkheid, foeilelijk eerste exemplaar op, dat je op bijgaande foto kunt zien. Uit de hoek van grote accessoire-fabrikanten als bijvoorbeeld Logitech en Belkin blijft het nog even stil, maar reken maar zij ook druk bezig zijn met het ontwerpen en produceren van controllers.

Verder bevat de Amerikaanse Apple Store nog niet veel meer dan de standaardkabels en -accessoires, maar we zullen je op iPhoned.nl uiteraard meteen op de hoogte brengen van interessante accessoires, wanneer we die tegenkomen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5C
Apple iPhone 5C
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's