Verwachting: wanneer zijn de 2019 iPhones in Nederland te koop?

Dennis de Vries
12 augustus 2019, 16:52
3 min leestijd
Verwachting: wanneer zijn de 2019 iPhones in Nederland te koop?

Wanneer kun je de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max kopen in Nederland? En op welke dag is de iPhone 11 hier verkrijgbaar? Zeker weten doen we het niet, maar dit zijn onze verwachtingen.

Lees verder na de advertentie.

Verwachte iPhone 2019 release

September is het zover. Dan zal Apple tijdens een groots evenement zijn nieuwste iPhones voor het eerst tonen. Meestal zijn deze toestellen daarna vrij snel te koop in Nederland. Wanneer kun je de iPhone 11, de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max in Nederland kopen? Zoals het er nu uit ziet, is de verwachte iPhone 2019 release als volgt:

  • Apple-event: 10 september
  • Start pre-order: 13 september
  • Verkoopstart: 20 september

Wanneer is het Apple-event in 2019?

Apple houdt zeer waarschijnlijk op dinsdag 10 september 2019 een evenement waarop het de nieuwe iPhones aankondigt. Het bedrijf heeft daar overigens zelf nog niets over bekendgemaakt, maar als we kijken naar afgelopen jaren, dan is dit de meest voor de hand liggende datum.

Het evenement wordt vrijwel altijd gehouden op de tweede dinsdag of woensdag in september. Dit geeft Apple voldoende tijd om alle winkels in de wereld te voorzien van iPhones, voordat de feestdagen beginnen.

Apple oktober 2018 event

Deze keer valt de woensdag echter op 11 september. In de Verenigde Staten is dit een dag van rouw vanwege de aanslagen die in 2001 plaatsvonden. Apple zal die datum willen mijden en daarom waarschijnlijk kiezen voor de dinsdag.

Wanneer kun je de iPhone 2019 pre-orderen?

De pre-orders voor de iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max en iPhone 11 starten vermoedelijk op 13 september. Dit is de eerste vrijdag nadat Apple zijn nieuwe telefoons aankondigt.

Net als voorgaande jaren zal het enkele dagen na de aankondiging mogelijk zijn om de toestellen te bestellen. Als je een pre-order plaatst, ligt het toestel op de eerste verkoopdag gereserveerd voor je klaar in een Apple Store. Zo hoef je niet lang in de rij te wachten in de hoop dat er nog eentje voor je over is.

iPhone 11 concept

Wanneer is de iPhone 2019 verkrijgbaar?

Op 20 september zijn de iPhones in de eerste serie landen verkrijgbaar. In de voorgaande jaren startte de verkoop ook altijd een week nadat de pre-orders begonnen.

Nederland zit al een tijdje bij de eerste landen waar de toestellen in de verkoop gaan; waarschijnlijk is dat dit jaar niet anders. Het is daarom niet meer nodig om de auto naar de dichtstbijzijnde Duitse stad te pakken om daar als eerste je nieuwe iPhone te scoren.

Gaan alle nieuwe iPhones tegelijk in de verkoop?

Wel is nog even de vraag of alle drie de iPhones tegelijkertijd in de verkoop gaan. Vorig jaar waren de iPhone XS en iPhone XS Max snel na de lancering verkrijgbaar. De iPhone XR liet echter nog een maand op zich wachten. Apple had moeite een voorraad op te bouwen, vermoedelijk door productieproblemen rond het lcd-scherm.

Het jaar daarvoor ging het op eenzelfde manier. Toen waren de iPhone 8 en iPhone 8 Plus in de week na de aankondiging verkrijgbaar, maar liet de iPhone X even op zich wachten. Ook hier speelden productieproblemen die zorgden voor vertraging.

iPhone 11 met abonnement kopen

iPhone 11 los kopen

Nieuwe iPhones, Apple Watch en Macbooks?

Toch zal Apple er alles aan doen om alle drie de toestellen tegelijk in de winkels te krijgen. Tijdens het evenement van 2019 worden overigens niet alleen nieuwe iPhones gepresenteerd. Ook wordt er gesproken over een nieuwe Apple Watch Series 5. Later dit jaar komen er mogelijk nog nieuwe MacBooks Pro met 16 inch-scherm.

Volg het laatste nieuws over Apple

Bronnen afbeeldingen: Aziz Ghaus, Aziz Ghaus
Categorie: Geruchten
Thema: Apple
Apple iPhone 11
Apple iPhone 11
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen