De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Verwachting: wanneer zijn de nieuwe iPhones in Nederland te koop?

Lars Paijmans
16 augustus 2018, 11:14
2 min leestijd
Verwachting: wanneer zijn de nieuwe iPhones in Nederland te koop?

Wanneer is de iPhone XR release in Nederland, en vanaf welke datum start te pre-order? We kijken naar voorgaande jaren en geven onze verwachting.

Lees verder na de advertentie.

Verwachte iPhone 2018 release in Nederland

Vanaf september zal de drukte in Apple Stores weer flink toenemen. Traditiegetrouw liggen dan de nieuwe iPhones weer in de winkels. Toch is het altijd maar de vraag wanneer de iPhone release in Nederland precies plaatsvindt.

verwachte iPhone 2018 release

Zo zagen we vorig jaar dat Apple moeite had om genoeg iPhone X-modellen te produceren om deze tegelijk met de iPhone 8 en 8 Plus in de winkels te krijgen. Het resultaat: de iPhone X was pas twee maanden later verkrijgbaar, met aanvankelijk een zeer beperkte voorraad. Gelukkig lijkt het bedrijf dit jaar zijn zaakjes beter op orde te hebben. Nu zowel LG en Samsung oled-schermen produceren is Apple minder afhankelijk van één partij.

Als we naar voorgaande jaren kijken en de planning van het Apple-event in de gaten houden, zou dit betekenen dat Apple de iPhone 2018, iPhone XS en iPhone XS Max onthult op 12 september. Daarna start de pre-order op vrijdagochtend 14 september en start de verkoop een week later op vrijdag 21 september. De verwachte iPhone 2018 release is dus als volgt:

  • Apple-event: 12 september
  • Start pre-order: 14 september
  • Verkoopstart: 21 september

We gaan er hier vanuit dat Nederland wederom bij de eerste groep landen zit waar de nieuwe producten verschijnen. Dit is de afgelopen twee jaar al het geval, dus lijkt het logisch dat dit in 2018 weer zo is.

Gaat het Apple lukken?

Toch zal het een flinke onderneming worden om tegelijkertijd drie verschillende nieuwe iPhones met verschillende opslagcapaciteit en kleuren goed op voorraad te krijgen. Ben je van plan om de nieuwe iPhone in huis te halen? Dan raden we aan om vanaf het eerste moment een exemplaar veilig te stellen via de pre-order.

Voordat de verkoop begint, start Apple namelijk altijd een pre-order-fase, waarin je een week de tijd hebt om de nieuwe iPhone alvast te bestellen. Op de dag van de release hoef je dan alleen de Apple Store binnen te lopen of je pakketje af te wachten.

De nieuwe iPhones zijn overigens niet de enige nieuwe Apple-producten die rond die tijd in de winkels liggen. Apple zou daarnaast een nieuwe iPad Pro, Apple Watch en Macs presenteren die in die periode verkocht gaan worden. Dat wordt een dus een druk najaar voor Apple-liefhebbers en hun portemonnee.

Lees ook: Overzicht: alle producten die Apple in 2018 nog uitbrengt

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS
Apple iPhone XS

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen