De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Deze drie verbeteringen staan centraal in iOS 12: Animoji, Siri en meer’

Michel van 't Klaphek
12 februari 2018, 19:43
3 min leestijd
‘Deze drie verbeteringen staan centraal in iOS 12: Animoji, Siri en meer’

Deze herfst komt iOS 12 uit. Nieuwe bronnen melden dat deze update onder andere Animoji, ar-games met vrienden en een centrale rol voor Siri biedt. Vanaf 2019 kunnen bovendien ook iPad-bezitters met Animoji’s aan de slag, omdat dan de eerste iPad Pro met Face ID verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de verwachte iOS 12-veranderingen

Traditiegetrouw brengt Apple elke herfst een nieuwe versie van iOS uit. Voor dit najaar wordt alweer iOS 12 verwacht. Onlangs doken er geruchten op dat Apple niet nieuwe features, maar stabiliteit centraal stelt. Toch heeft Bloomberg van anonieme bronnen vernomen welke features Apple gepland heeft, en dat zijn er toch nog behoorlijk wat.

1. Nieuwe Animoji en met vrienden samen gamen

Ten eerste krijg je meer Animoji tot je beschikking. Animoji zijn zogenoemde augmented reality-plaatjes die jouw gezichtsuitdrukking nabootsen. Geleidelijk aan krijgen we steeds meer keuze, aangezien de iOS 11.3-bèta ook al nieuwe figuren toevoegt.

Lees ook: Nu te downloaden: iOS 11.3-bèta met Energiebeheer en meer

Apple ziet ook kansen in augmented reality-games. De meest populaire ar-game is natuurlijk Pokémon GO, uit 2016. In dit soort games smelten de digitale en fysieke wereld als het ware samen. In iOS 12 moet het mogelijk worden om met meerdere vrienden tegelijkertijd games in augmented reality te spelen. Hoe dit precies in elkaar steekt, is onbekend.

2. Meer rust, behalve voor Siri

Ook wordt de Niet storen-functie uitgebreid. Voortaan is het mogelijk om binnenkomende berichten en oproepen te negeren tussen bepaalde tijden, zodat jij in alle rust aan de slag kunt. Hoe de functie precies in elkaar steekt is niet duidelijk, al kunnen we er wel een voorstelling bijmaken. Vergelijkbare apps zijn immers al te vinden in de App Store. Deze sturen vaak automatisch berichten naar mensen die jou tijdens je ‘pauze’ proberen te bereiken. Hierin staat dat je eventjes niet gestoord wil worden.

Niet storen-modus

Daarentegen krijgt Siri het niet rustiger. Apple is van plan de stemgestuurde assistent dieper in de software te integreren. Onder meer de zoekfunctie moet straks beter met Siri overweg kunnen. Apple gelooft in de capaciteiten van diens spraakassistent door het op steeds meer apparaten mee te leveren en geleidelijk aan meer functies toe te voegen. Ook op de vorige week in Amerika uitgekomen HomePod speelt Siri een belangrijke rol.

3. ‘Ook Animoji voor nieuwe iPad Pro’

iPad-bezitters moeten tot 2019 geduld hebben voordat ze met nieuwe apps en functies aan de slag kunnen. Volgens de bron focust het ontwikkelaarsteam van Apple zich eerst op de iPhone. De grootste toevoeging voor iPad-gebruikers wordt Animoji. Deze virtuele ‘stickers’ kun je momenteel alleen met de iPhone X maken, vanwege de geavanceerde TrueDepth-camera.

Volgens eerdere geruchten brengt Apple later dit jaar een nieuwe iPad Pro uit, welke is uitgerust met deze camera. Het is dus logisch dat Animoji’s ook naar de iPad komen, al moet je dus nog even geduld hebben.

Daarnaast wordt het mogelijk om binnen een app meerdere vensters te openen. Hierdoor kun je gemakkelijker en sneller werken. De functie zou vergelijkbaar zijn met hoe je momenteel tussen tabbladen in de Safari-browser wisselt. Of de meerdere vensters-functie met alle apps werkt, of is voorbehouden aan een select clubje, is onduidelijk. Tot slot krijgt ook de Apple Pencil nieuwe functies. Wederom is onduidelijk om welke veranderingen het precies gaat.

‘Koerswijziging bij Apple’

Volgens de bron heeft Apple onlangs een koerswijziging uitgevoerd. Voortaan krijgen ontwikkelaars langer de tijd om te schaven aan nieuwe apps, functies en instellingen. Zodoende moeten fouten voorkomen worden. Onlangs had het bedrijf te kampen met diverse problemen, waaronder iPhone-toestellen die niet konden bellen. Ook werden bij sommige iPhones de berichten niet-chronologisch weergeven, waardoor het geheel onoverzichtelijk werd. Deze fouten zouden het gevolg zijn van de gehaaste omstandigheden waarin Apple-technici hun werk moeten doen.

Apple gaat daarom een cultuurwijziging doorvoeren. Nog steeds krijgen we één grote herfstupdate, maar ontwikkelaars hebben nu de mogelijkheid om nieuwe apps uit te stellen wanneer de kwaliteit nog niet voldoende is. Zo hebben ze langer de tijd om de plooien glad te strijken.

Blijf op de hoogte van iOS 12 via de officiële iPhoned-app of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu