Vervolg van de grote App Store-schoonmaak: Standaard applicaties

Redactie
8 maart 2010, 14:42
1 min leestijd
Vervolg van de grote App Store-schoonmaak: Standaard applicaties

Apple is de laatste weken de App Store aan het schoonmaken. Eerder dit jaar verwijderde het bedrijf meer dan 5.000 softerotische applicaties, en vorige week verwijderde ze veel WiFi-scanners uit de App Store. Nu heeft Apple weer een nieuwe ‘prooi’ gevonden: De standaard applicaties. Met standaard applicaties bedoel ik applicaties die massaal geproduceerd worden zonder dat de ontwikkelaar er iets voor hoeft te doen.

Lees verder na de advertentie.

Rss-readers

Een goed voorbeeld van een standaard applicatie is een rss-reader. Er bestaan programma’s voor de mac waarmee je binnen een handomdraai een rss-reader voor de iPhone kan maken. Je kan met deze programma’s binnen een minuut of twintig een applicatie maken met je eigen kleurenschema, lettertype en content (rss-feed). Je hebt dan je eigen applicatie gemaakt zonder ook maar één woord code geschreven te hebben.

Deze applicaties lijken uiteindelijk allemaal op elkaar. Vaak worden deze applicaties gratis aangeboden, maar soms moet je hiervoor betalen. Je betaalt dan een ontwikkelaar geld voor de applicatie, terwijl hij er zelf niets voor gedaan heeft. Ook betaal je dan geld voor iets dat je gewoon zelf gratis kan maken. Kortom, Apple vindt dit een vervuilingsbron voor de App Store.

Vervuiling

Langzamerhand verdwijnen er steeds meer van dit soort applicaties. Ontwikkelaars melden ook dat hun ‘standaard applicaties’ niet meer door Apple worden toegelaten tot de App Store. Dit is dus duidelijk weer een nieuwe stap in de grote App Store-schoonmaak van Apple.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen