De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Lagere prijs voor vervangen van iPhone-accu nu doorgevoerd

Rutger Otto
31 december 2017, 13:19
1 min leestijd
Lagere prijs voor vervangen van iPhone-accu nu doorgevoerd

Het was aangekondigd: de prijsverlaging voor het vervangen van accu’s in een iPhone 6 of nieuwer. Die korting is inmiddels doorgevoerd door Apple.

Lees verder na de advertentie.

Vervangen iPhone-accu

Dat schrijft onder meer TechCrunch, na een statement van Apple. “We hadden verwacht meer tijd nodig te hebben”, zegt een woordvoerder. “Maar we kunnen de lagere prijs gelukkig nu al aanbieden aan klanten. Aanvankelijk kunnen de voorraden van accu’s wel wat tekort schieten.”

Apple beloofde de prijsverlaging door te voeren voor mensen met een verouderde iPhone-accu. Eerder deze week reageerde het bedrijf op ophef dat Apple iPhones expres trager maakte. Dat deed Apple naar eigen zeggen om te zorgen dat iPhones met een verminderde accucapaciteit niet ineens teveel energie zouden verliezen. Daardoor zouden toestellen zich kunnen uitschakelen. Door telefoons iets te vertragen op piekmomenten in gebruik, kon dit euvel worden verholpen.

Een accu laten vervangen kostte eerst 89 euro. Die prijs is verlaagd naar 29 euro.

iPhones vertragen

Rechtszaken

Toch waren veel mensen laaiend. Inmiddels zijn al twaalf rechtszaken aangespannen tegen Apple. Sommige mensen stellen dat Apple klanten heeft misleid. Anderen zeggen dat de waarde van hun telefoon is gedaald door het ingrijpen van Apple. Veel vinden dat het bedrijf hen dwingt een nieuwe telefoon te kopen door de iPhone extra langzaam te maken, terwijl een goedkope vervanging van de batterij oude telefoons langer laat meegaan.

Apple gaf in een verklaring aan dat het nooit de bedoeling was om de gebruikerservaring met opzet te verminderen. Ook zegt het bedrijf klanten niet te willen dwingen een nieuwe iPhone te kopen. Inmiddels staat een supportpagina online waarop uitleg wordt gegeven over de batterij en prestaties van de iPhone.

Lees in dit artikel waarom Apple oudere iPhones expres langzamer maakt

Het laatste nieuws over Apple

Bron: TechCrunch
Bronnen afbeeldingen: Wall Street Journal, iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen