Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Tim Cook: ‘Geruchten reden vertrek Jony Ive zijn absurd’

Florence Peeters
2 juli 2019, 9:34
2 min leestijd
Tim Cook: ‘Geruchten reden vertrek Jony Ive zijn absurd’

De soap rondom het vertrek van Jony Ive bij Apple heeft er een nieuwe aflevering bij. Nadat er gisteren een uitgebreid profiel verscheen in The Wall Street Journal over de frustraties van Ive in de aanloop naar zijn vertrek, bijt ceo Tim Cook nu van zich af.

Cook: ‘Geruchten rondom vertrek Jony Ive absurd’

Verschillende media hebben kort na de aankondiging dat Jony Ive Apple verlaat, uitgebreide artikelen gepubliceerd op basis van verschillende bronnen. Hierin wordt steeds gesteld dat de betrokkenheid van Ive afgenomen zou zijn na de introductie van de Apple Watch. Ook zouden frustraties over Cooks desinteresse in het ontwerpteam ten grondslag liggen aan het vertrek van Apples belangrijke ontwerper.

Om duidelijkheid te scheppen reageert Tim Cook daar fel op in een reactie aan het Amerikaanse NBC News. In deze mail stelt Cook dat hij de verhalen absurd vindt. De conclusies uit het profiel van The Wall Street Journal komen volgens hem absoluut niet overeen met de realiteit.

Jony Ive vertrek

De topman van Apple stelt verder dat de media niet voldoende begrijpen hoe het ontwerpteam van Apple en het bedrijf zelf te werk gaan. Tot slot sluit Cook zich aan bij een eerdere uitspraak van Ive dat het ontwerpteam sterker dan ooit is. Volgens de topman zullen de opvolgers van de legendarische ontwerp het team evengoed verder laten groeien. Cook claimt tot slot dat Apple “ongelooflijke dingen doet en de projecten waar ze nu aan werken je zullen wegblazen”.

Ive en Apple blijven verbonden

Van een gedemotiveerde Ive en een al langer bekoelde relatie tussen hem en Cook blijkt dus geen sprake, als we de topman op zijn woord mogen geloven. En dat is maar goed ook, want Apple blijft belangrijk voor Ive. De ontwerper start zijn eigen bedrijf ‘LoveFrom’ op en het bedrijf uit Cupertino zal een van zijn eerste en belangrijkste klanten worden.

Zodra Ive officieel geen Apple-topman meer is, vinden er een aantal verschuivingen plaats binnen het bedrijf. Zo wordt Sabih Khan senior vice president of Operations. Hij legt weer verantwoording af aan Jeff Williams, de chief operating officer van Apple.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: NBC News
Bron afbeelding: Fastcompany
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu