Placeholder
Redactie

Google android apple iphoneVolgens The Wall Street Journal kunnen we het mobiele platform van Google, Android, op zijn vroegst in het vierde kwartaal van dit jaar verwachten.

Google Android en de Apple iPhone

Google android screenshotGoogle Android is een besturingssysteem voor mobiele telefoontoestellen waaraan 30 grote namen uit de telecomindustrie hun medewerking hebben gegeven. Volgens eerdere voorspellingen zou het Android platform rond deze tijd beschikbaar moeten zijn. Aanhangers zien het Android platform als een serieuze concurrent voor onder andere Windows Mobile en het Apple iPhone platform.

Google geeft zelf overigens aan dat het met Android niet de concurrentie inzet met de iPhone.

Google kent telecommarkt niet

Sommige analisten twijfelden al aan het Android platform. Volgens hen moet Google de telecommarkt nog leren kennen en is het aangekondigde uitstel hiervan een voorbeeld.

De vertraging zou te wijten zijn aan problemen met telco’s en ontwikkelaars die het Android platform niet in hun mobiele diensten weten te integreren. Daarnaast zou Google nog volop bezig zijn Android verder te ontwikkelen waardoor externe ontwikkelaars een pas op de plaats moeten maken….

Bron: The Wall Street Journal

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.