Apple versimpelt iTunes-navigatie in nieuwste update

17 mei 2016, 10:26
2 min leestijd
Apple versimpelt iTunes-navigatie in nieuwste update

Met de nieuwste update voor OS X (versie 10.11.5) heeft Apple ook iTunes vernieuwd. Het moet nu gemakkelijker zijn om door het programma te navigeren.

Lees verder na de advertentie.

Na de update van het Mac OS is iTunes toe aan versie 12.4. Apple heeft een aantal tweaks doorgevoerd in het designs en foutoplossingen gedaan. Het is zeven maanden sinds iTunes 12.3 werd uitgebracht, ondertussen zijn er nog wel wat kleinere updates voor fixes geweest.

Verbeterde navigatie in iTunes 12.4

iTunes 12.4 brengt een aantal vernieuwingen met zich mee, die we al eerder in gelekte afbeeldingen zagen. Het belangrijkst is de terugkeer van het menu aan de linkerzijde van het programma. Dat moet het gebruikers een stuk makkelijker maken om door de software te navigeren. In het menu ben je met een druk op de knop waar je in jouw iTunes-bibliotheek wil zijn. Bij ‘Muziek’ kies je bijvoorbeeld snel voor ‘Artiesten’ of ‘Albums’ en heb je direct toegang tot je afspeellijsten.

Ook zijn er terug- en vooruit-knoppen toegevoegd om tussen schermen te schakelen. Via ‘Weergave’ in de menubalk kun je nu ook schakelen tussen onder meer muziek en films. Daarvoor selecteer je ‘Soort media’. De verschillende afdelingen binnen iTunes hebben ook allemaal een eigen knoppencombinatie die je daar kunt bekijken.

itunes uitgelicht

Muziek weg in iTunes

Onduidelijk is of de nieuwe versie van iTunes ook betere beveiliging bevat om gebruikers te beschermen tegen het verdwijnen van hun persoonlijke muziek. Die fout raakte een kleine groep gebruikers in de laatste weken. Apple kon de bug niet traceren, maar beloofde wel extra maatregelen te treffen.

WWDC 2016

Volgende maand vindt Apples ontwikkelaarsconferentie WWDC weer plaats. Naar verwachting horen we daar meer over OS X 10.12, het nieuwe besturingssysteem voor de Mac, dat mogelijk later dit jaar uitkomt. Ook iOS 10 zal daar naar alle waarschijnlijkheid worden gepresenteerd. Volgens geruchten zullen we daarmee een vernieuwde versie van Apple Music-app te zien krijgen.

Lees meer over iTunes

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu