Mede-oprichter Apple: ‘Zie geen verschil tussen iPhone 12 en 13’

Koen van Ekeren
2 november 2021, 16:58
2 min leestijd

Steve Wozniak, de mede-oprichter van Apple, is niet zo onder de indruk van de nieuwe iPhone 13-serie. Hij vindt de nieuwe telefoons van Apple vrijwel niet te onderscheiden van de iPhone 12.

Lees verder na de advertentie.

‘Geen verschil iPhone 12 en iPhone 13’

‘Ik heb de nieuwe iPhone en ik kan het verschil niet zien’, zegt Wozniak in een interview met Yahoo News. Het is niet duidelijk of hij bezitter is van de iPhone 13 (mini) of de duurdere iPhone 13 Pro (Max). Hij zei ook dat hij het verschil niet ziet tussen de nieuwe Apple Watch Series 7 en de vorige versie.

‘Ik maak me ook zorgen over de grootte’, vervolgt Wozniak, die Apple al in 1985 achter zich liet. ‘Maar ik ben er niet al te veel mee bezig. Ik ben gewoon geïnteresseerd in of de producten goed zijn.’ De mede-oprichter laat zich vaker kritisch uit over het bedrijf. In 2017 zei Wozniak dat hij de nieuwe iPhone X niet wilde kopen, omdat hij twijfels had bij de software voor gezichtsherkenning.

Wozniak Apple

Nadat Apple-ceo Tim Cook hem de iPhone X toestuurde, bekritiseerde Wozniak de telefoon vanwege het gebrek aan intuïtiviteit. Hij vertelde dat eerdere Apple-producten eenvoudiger in gebruik waren, zoals de Lisa-computer. Overigens is Wozniak niet alleen maar negatief over Apple. In 2019 zei hij dat de Apple Watch zijn ‘favoriete stukje technologie ter wereld’ was, dankzij het vermogen om het smartphonegebruik te verminderen.

Verschillen iPhone 13 en iPhone 12

Wat ons betreft heeft Wozniak wel een punt. Zeker bij de standaardmodellen – de iPhone 13 en iPhone 13 mini – zijn de verschillen met hun voorganger erg klein. De cameralenzen zijn een fractie beter en de toestellen hebben een betere batterijduur, maar dat is het dan ook wel.

Groter is het verschil tussen de iPhone 13 Pro (Max) en iPhone 12 Pro (Max). De nieuwe Pro-toestellen hebben een nieuw ProMotion-scherm, dat de beelden tot 120 keer per seconde ververst. Hierdoor oogt alles veel vloeiender. Verder is de camera flink verbeterd, waardoor bijvoorbeeld voor het eerst macrofotografie mogelijk is.

Wil je weten wat er precies is veranderd? In het artikel iPhone 12 vs iPhone 13: de 6 belangrijkste verschillen lees je wat de verschillen zijn bij de standaardmodellen. Bekijk ook het artikel iPhone 13 Pro vs iPhone 12 Pro: 6 verschillen op een rij om de veranderingen van de Pro-modellen te zien.

→ Lees ook de reviews van de iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 (mini) review: subtiele verbeteringen met nog steeds één ergernis
iPhone 13 Pro (Max) review: de beste iPhones voor verwende fotografen
Bron: Yahoo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen