Verschil in camera witte en zwarte iPhone 4
Redactie

De witte iPhone 4 is er één met een verhaal. Volgende week is het een jaar geleden dat de iPhone 4 aangekondigd werd. Er zou een wit en een zwart model op de markt komen. De witte kwam niet en volgens geruchten waren er problemen met de camera. De witte behuizing van de telefoon zou teveel licht doorlaten. Dit zei oud Apple-topman Steve Wozniak welke nog veel contact heeft binnen Apple.

De website PCWorld heeft beide camera’s getest waarna ze tot de conclusie kwamen dat de camera’s niet identiek zijn. Na foto’s en video’s te hebben gemaakt bleek dat de witte iPhone 4 meer kleurendiepte heeft indien een foto met flits is gemaakt. Volgens PCWorld maakt de camera van het witte model scherpere foto’s, maar zijn de foto’s van zijn donkere broer natuurlijker.

Van het testteam dat bestaat uit zeven man dachten er vijf dat het om een andere camera ging, één stelde dat er een verschil in de intensiteit van de flits was en de laatste dacht aan een verschil in software.

Dit betekent echter niet dat er een andere camera in de witte iPhone 4 zit. Volgens een Japans weblog ligt de camera in een groter kuiltje om het licht tegen te houden. Laatste mogelijkheid kan zijn dat de foto’s lichter zijn door reflectie.

Foto’s zijn te vinden op Macworld.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.