De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Dit moet je weten over de zojuist geïntroduceerde iPods

Gijs Ettes
15 juli 2015, 17:07
1 min leestijd
Dit moet je weten over de zojuist geïntroduceerde iPods

Zoals verwacht heeft Apple vandaag enkele veranderingen in zijn iPod-lijn doorgevoerd. De iPod touch, iPod shuffle en iPod nano zijn onder meer van nieuwe kleuren voorzien.

Apple voorziet alleen iPod touch van upgrade

De iPod-lijn heeft de afgelopen jaren weinig liefde van Apple gekregen en de laatste grote update stamt alweer uit het jaar 2012. Met de introductie van muziekdienst Apple Music vond het bedrijf uit Cupertino het echter hoog tijd om de iPod touch, nano en shuffle van een opfrisbeurt te voorzien.

vernieuwde ipods ipod touch

Heel groot is de update echter niet. De muziekspelers zijn vanaf nu ook in de kleuren donkerblauw, donkerroze en goud verkrijgbaar, maar qua functionaliteit en design is er weinig veranderd. Alleen de iPod touch heeft een flinke upgrade gekregen. Dit model beschikt nu over een betere 8 megapixel-camera (het huidige model schiet plaatjes met 5 megapixels) en wordt aangedreven door een vernieuwde 64-bit A8-processor. Deze is geoptimaliseerd voor het aankomende iOS 9 en zorgt ervoor dat apps en games vloeiender draaien.

Daarnaast is de nieuwe iPod touch voorzien van de motion-co-processor die met de iPhone 5S werd geïntroduceerd. Hierdoor kan de muziekspeler nauwkeurig je stappen en andere activiteiten meten. Alles wordt overzichtelijk bijgehouden in de ingebouwde Gezondheid-app. De touch draait op iOS 8.4 en uiteraard is de onlangs gelanceerde Apple Music-app standaard aanwezig.

vernieuwde ipods
De iPod nano en shuffle zijn onderhuids ongewijzigd.

De prijzen dan: de 16GB-versie kost 229 euro, terwijl je voor de 32GB- en 64GB-modellen respectievelijk 279 en 339 euro betaalt. De nieuwe 128GB-versie, die exclusief verkrijgbaar is via de Apple Store, is met 449 euro het duurst. De iPod nano en shuffle kosten respectievelijk 179 en 55 euro.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPod Touch
Apple iPod Touch

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen