‘Apple stopt dit najaar met verkoop iPhone X en iPhone SE’

Lars Paijmans
10 juli 2018, 8:58
2 min leestijd
‘Apple stopt dit najaar met verkoop iPhone X en iPhone SE’

Om ruimte te maken voor de drie 2018 iPhones zou Apple volgens een aantal analisten een bijzondere keuze maken: de iPhone SE en de iPhone X zouden niet meer verkocht worden.

‘Verkoopstop iPhone X en iPhone SE op komst’

BlueFin Research presenteert vandaag zijn nieuwste bevindingen over de nieuwe iPhones die in september verschijnen. Apple zou 91 miljoen iPhones produceren in de laatste twee kwartalen van 2018 om er in de eerste twee van 2019 nog eens 92 miljoen bij te produceren. Dat is volgens de analisten meer dan anders, omdat er voorgaande jaren relatief weinig consumenten overgestapt zouden zijn op een nieuwer model.

verkoopstop iPhone X

Dat zou dit jaar naar verwachting wel massaal gaan gebeuren, omdat de drie nieuwe iPhones zich op drie verschillende doelgroepen richten. Zo is de iPhone 2018 een budget-model voor mensen die de iPhone X vorig jaar te duur vonden, is de iPhone X 2018 een beter en iets goedkopere variant van de X en wordt de iPhone X Plus het high-end model met een groot 6,5-inch display.

Door de iPhone SE en iPhone X te annuleren zou de iPhone 8 prijs omlaag gaan en een nieuw instapmodel worden. Momenteel verkoopt Apple de iPhone 6S ook nog, maar het ligt voor de hand dat ook dat toestel buiten de boot valt als de drie nieuwe iPhones beschikbaar zijn. De iPhone 7 zou dan het oudste model zijn dat Apple nog verkoopt.

Eerdere geruchten

Dit is niet de eerste keer dat we over een dergelijke iPhone X verkoopstop horen. Eerder dit jaar stelden analisten hetzelfde, met het argument dat de iPhone X 2018 een beter model zou zijn voor een lagere prijs. Daarmee zou het verkopen van de X overbodig worden, dus besluit Apple om het toestel uit de winkel te halen.

Hoewel het altijd lastig is om de bevindingen van analisten te beoordelen op geloofwaardigheid, klinkt het schrappen van de SE en X niet onlogisch. Zeker als we kijken naar de prijzen die Apple op de planning zou hebben voor de drie nieuwe iPhones is dit een voor de hand liggende beslissing:

Lees ook: Zo duur worden de drie 2018 iPhones waarschijnlijk in Nederland

Categorie: Geruchten
Devices: iPhone SE, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen