Verkoop iPhone 3GS blijft gigantisch
Redactie

De iPhone 3GS is niet bepaald de nieuwste telefoon van dit moment, echter liegen de verkoopcijfers er niet om; de iPhone 3GS blijft een groot succes. Maar liefst 2,5 jaar oud en toch zijn er het afgelopen kwartaal 2 miljoen iPhones verkocht melden bronnen van Digitimes.

Na de lancering van de iPhone 4S had iedereen verwacht dat de verkoop van de oude 3GS direct zou stoppen, niets bleek minder waar. Echter is alleen de 8gb versie van de telefoon nog nieuw te verkrijgen.

Waarom nog steeds zo populair?

Providers zijn blij met de iPhone 3GS omdat ze deze versie geheel gratis kunnen aanbieden bij abonnementen. De consument laat in verschillende onderzoeken weten nog steeds blij te zijn met de ‘verouderde’ iPhone omdat het uiterlijk er nog steeds gelikt uitziet, de telefoon snel werkt en gebruiksvriendelijk is. Ook de compatibiliteit met iOS 5 is een groot pluspunt.

De prijzen van de 3GS [8GB]

De goedkoopste iPhone die nieuw te krijgen is. Bij Apple betaal je 350 euro, dan heb je de telefoon nieuw en simlockvrij. Verder zijn er verschillende providers die de telefoon gratis aanbieden in combinatie met een abonnement van rond de 30 euro per maand, twee jaar lang.

Het is zeker niet ondenkbaar dat de iPhone voorlopig op de markt blijft.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Thiemo

  Je ziet dus toch.
  Mensen willen graag een iPhone, maar kunnen waarschijnlijk de 4 en de 4S niet betalen, en gaan daarom dus maar voor de oudere 3GS

 • Thomas18GT

  Het is toch ondenkbaar dat er over 2,5 jaar nog mensen een SGS2 kopen?

  Goed werk van Apple.

 • TM

  @edwin, als we toch aan het verbeteren zijn:
  -Het is de 3GS, niet de 3Gs
  -“Niks mis mee met dat toestel” mist een komma. Het moet “Niks mis mee, met dat toestel”

  En dan nu on-topic.

  Hierdoor ben ik wel bang dat de release van de iPhone 5 nog verder uitgesteld zal worden. Als de iPhone 3GS nu nog steeds een hit is, zal de iPhone 4 ook wel lang door blijven genieten van het verkoopsucces. Hier zal Apple vast van genieten, en de release van de iPhone 5 op zich laten wachten.