‘Nieuwe modellen en lagere prijs zijn niet genoeg om de Apple Watch te redden’

Lars Paijmans
4 oktober 2016, 9:08
2 min leestijd
‘Nieuwe modellen en lagere prijs zijn niet genoeg om de Apple Watch te redden’

De Apple Watch Series 2 en Series 1 zijn gloednieuw, en de prijs van de eerste generatie is bovendien gedaald. Toch denkt de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo dat dit niet genoeg is: de verkoopcijfers zullen in 2016 verder dalen.

Lees verder na de advertentie.

Verkoop Apple Watch daalt verder in 2016

In het meest recente bericht aan investeerders heeft Kuo weinig positiefs te melden over de smartwatch van Apple, zo schrijft AppleInsider. Zo voorspelt hij dat het aantal verscheepte Apple Watch-exemplaren 15 tot 25 procent lager zullen uitvallen dan eerst werd gedacht. Dit geldt zowel voor de nieuwe Apple Watch Series 2 en goedkopere Series 1.

verkoop Apple Watch

Met deze nieuwe informatie denkt Kuo dat er 8,5 tot 9 miljoen exemplaren verkocht zullen worden dit jaar. In vergelijking: vorig jaar gingen er 10,4 miljoen Apple Watches over de toonbank. Dit heeft volgens de analist vier verschillende oorzaken.

Allereerst ontbreekt het aan noemenswaardige apps, ten tweede is de batterijduur te slecht, is het horloge te afhankelijk van de iPhone. Tot slot is Kuo bang dat Multi Touch niet de beste manier is om een smartwatch te bedienen. Dit is opvallend, omdat de Apple Watch deze input helemaal niet ondersteunt.

De vier problemen van de Watch

Daarnaast blijft Apple worstelen met het feit dat Apple Watch-eigenaren vooral fanatieke Apple-fans zijn, zonder dat de massamarkt wordt aangesproken. “Daar helpt zelfs een samenwerking met Hermes of Nike niet bij”, aldus Kuo. Tel hierbij het grote aantal andere spelers op de wearablesmarkt op en je krijgt een positie voor de Apple Watch die erg lastig is. Zo noemt de analist Fitbit als voorbeeld. Deze wearables zijn goedkoper, hebben een duidelijke focus en zijn gericht op een grotere doelgroep. “Fitbit’s kun je zien als een iPod door de minimalistische functionaliteit en het geweldige design.”

Hoewel Apple met de Series 2 de nadruk legt op fitness, is het nog steeds een apparaat dat veel meer probeert te doen. Apple zal daarom een manier moeten vinden om dit ook voor een algemene consument aantrekkelijk te maken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen