Dit is waarom de iPhone 6S accuproblemen heeft

Erwin Vogelaar
2 december 2016, 20:17
2 min leestijd
Dit is waarom de iPhone 6S accuproblemen heeft

Apple komt op zijn Chinese website met verklaring iPhone 6S accuprobleem. Dit is waarom een specifieke groep toestellen een gratis vervangende accu krijgen. Overige problemen worden nog onderzocht.

Lees verder na de advertentie.

Verklaring iPhone 6S accuprobleem

iPhone 6S-toestellen die in een specifieke periode geproduceerd zijn, kunnen plots uitvallen terwijl de accu nog lang niet leeg is. Apple is daarom een reparatieprogramma gestart. Je kunt hier controleren of jouw toestel daar ook voor in aanmerking komt. Vooralsnog heeft Apple enkel gezegd dat deze toestellen plots uit kunnen vallen en dat er geen gevaar voor je veiligheid is. Op de Support-pagina van Apple’s Chinese website heeft het bedrijf nu meer duidelijkheid geboden over hoe het probleem precies is ontstaan.

iphone 6s accuproblemen

Specifiek gaat het om een klein aantal toestellen die in september en oktober 2015 gemaakt zijn. Bij de productie van deze toestellen is een onderdeel van de accu te lang aan lucht blootgesteld voordat het verwerkt is in de batterij. Het resultaat van deze fout is dat de accu sneller achteruit gaat dan andere accu’s. In de praktijk zorgt dit ervoor dat het toestel plots kan uitvallen. Nogmaals laat Apple in zijn verklaring weten dat het hier niet gaat om een veiligheidsprobleem gaat, zoals bijvoorbeeld bij de vlam vattende Galaxy Note 7 van Samsung wel het geval was.

Niet alleen mensen met een iPhone 6S hebben last van uitvallende accu’s. Onder ons bericht over accu-problemen bij toestellen die iOS 10.1.1 draaien hebben we al meer dan veertig reacties van jullie ontvangen met hetzelfde probleem. Onder andere komt hier vaak de iPhone 6 langs, maar ook de iPhone SE en iPhone 5S worden genoemd. Het zou hier dus om een groter probleem kunnen gaan dan een productiefout bij een klein aantal iPhone 6S-toestellen. Apple stelt deze problemen nu verder te gaan onderzoeken, dus hopelijk krijgen we snel meer duidelijkheid.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorieën: Apple, Devices
Thema: Apple
Device: iPhone 6S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen