Volg de 2017 verkiezingsuitslag op de voet met deze iOS-apps

Lars Paijmans
15 maart 2017, 19:13
2 min leestijd
Volg de 2017 verkiezingsuitslag op de voet met deze iOS-apps

Nog even en dan sluiten de stembureau’s. Daarna worden de stemmen geteld en kun je jezelf opmaken voor een avond vol met voorlopige prognoses en de uiteindelijke uitslag. Met deze apps weet je zeker dat je niets mist van de verkiezingsuitslag livestream.

Lees verder na de advertentie.

Verkiezingsuitslag livestream kijken op je iPhone en iPad

Als je vanavond niet bij een tv in de buurt bent en het vanaf je iPhone of iPad volgt, kun je onderstaande apps gebruiken. Deze bevatten zowel livestreams als liveblogs van de verkiezingsuitslag. Zo hoef je niets te missen en weet jij als eerste wat de uitslag van de 2017 tweedekamerverkiezingen zijn.

NPO

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store

Via de NPO-app kun je gemakkelijk de Nederland Kiest: De Uitslagen kijken van de NOS. Deze uitzending met Dionne Stax en Dominique van der Heide begint om 20:30 en om 21:00 verschijnt de eerste exit poll al. De NOS zal naarmate de avond vordert continu de peiling bijstellen en kijken hoe het er bij de partijen aan toe gaat. Regelmatig zal er geschakeld worden met Nieuwspoort waar de verkiezingen besproken worden. Via de iOS-app van de NPO volg je hier de uitzending live, of bekijk hem via deze link.

NOS

Nederlandse Omroep Stichting

Gratis via App Store

De uitzending van de NOS is uiteraard ook via de NOS-app te volgen. Heb je geen tijd of zin om continu naar een video te kijken, dan is er in de app ook een liveblog dat continu wordt bijgewerkt. Omdat de NOS ook een Apple TV-app heeft (in tegenstelling tot NPO), is dit een handige manier om de uitzending op je tv te kijken als je geen kabelverbinding hebt.

RTL Nieuws

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store

Ook RTL doet uitgebreid verslag van de verkiezingsuitslag. Met RTL De Uitslagenavond die net als de NOS ook om 20:30 aftrapt. Ook dit programma gaat tot in de late uurtjes door, tot alle stemmen zijn geteld. In de RTL-app kun je het nieuws op de voet volgen.

Ziggo GO, KPN interactieve tv en KNIPPR

Het hangt een beetje van de kabelmaatschappij af, maar de kans is groot dat deze ook een iPhone- en iPad-app heeft om live tv te kijken op je iDevice. Hierdoor kun je bovenstaande uitzendingen natuurlijk ook volgen. Vaak hebben deze apps ook een Apple TV of Chromecastfunctie zodat je de uitzending naar je tv kunt casten.

Ziggo GO

Liberty Global Operations BV

Gratis via App Store


KNIPPR TV

T-Mobile Netherlands Holding BV

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen