Minister Verhagen Twittert op de iPhone
Redactie

Minister van buitenlandse zaken Maxime Verhagen heeft een iPhone, en doet aan Twitter. Dit doet hij niet over zijn prive-leven, maar over zijn werk in de tweede kamer. Regelmatig kun je op zijn Twitter account foto’s vanuit de kamer vinden, en geeft hij nieuws uit vergaderingen of andere gesprekken die hij voert.

Maar de minister mag natuurlijk niet alles in beeld brengen, dat bleek nadat hij een foto vanuit de Treveszaal online had gezet. Premier Balkenende vond dat dit niet kon: ”Hij mag dat op vele plaatsen doen, maar niet in de Treveszaal”.

Onze premier waardeert het wel dat Verhagen zich bezig houd met deze ‘nieuwe’ technologieën. Wij waarderen dit ook en vroegen meneer Verhagen via Twitter of andere mensen uit de tweede kamer zijn gedrag volgen. Maar waarschijnlijk had hij geen zin om antwoord te geven, want na enkele dagen nog steeds geen antwoord.

Twitter op de iPhone

Twitteren gaat heel makkelijk met de iPhone, want er zijn verschillende applicaties voor Twitter beschikbaar in de App Store. Hieronder een aantal gratis Twitter apps voor de iPhone

Twitterrific (gratis)

TwitterFon (gratis)

Twinkle (gratis)

Ik Twitter (mijn pagina)… Jullie ook?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • SiPhoned

  Vind Twinkle eigenlijk wel het leukste van de gratis drie, welke gebruiken jullie en waarom???

 • Peter-Jan

  Onze militairen vechten zich dood in Afghanistan waar 100.000 Russen het niet gered hebben en onze minister zit lekker te twitteren.
  Het is maar waar je je prioriteiten legt.

 • Jason

  Nou peter jan, ga helpen dan in plaats van zulke stomme vergelijkingen te maken.

 • Tijn

  Volgens mij snapt jason het niet helemaal..

  Die vent moet zich met politiek bezig houden en niet met een of andere blog waar hij onzin op zet. Daar betaal ik geen belasting voor, om op een twitter te kunnen lezen wat ie aan het doen is.

  Zowiezo vind ik al die blog sites dikke dikke bullshit.. Wie het interessant vindtte willen weten wat ik uitspook, moet me maar gewoon bellen. Zie je elkaar nog es en heb je wat te bepraten… Daarbij heb ik geen eens tijd om dat allemaal op een site te gaan zetten.. (werd om 7.30 wakker vandaag en heb gelijk een bakkie koffie gezet…. Dat soort geneuzel)..

  Twitter (of welke blog dan ook) is zonde van het internet en compleet weg gegooid geld..

  Maarja, kudde schapen houden we er helaas altijd bij..

 • Pingback: iTN 8 uur journaal 19/2/09 | Adobe Flash | Twitter | G-Map | iPod Touch Nieuws()

 • Jason

  Tijn, doe niet zo simpel met je belastingopmerking. Die man is niet 24 uur per dag in dienst van jou en je schamele belastingcenten. Of je het nou interessant vindt wat hij te melden heeft is een heel ander verhaal, dus zeg daar dan iets over.
  Als hij graag af en toe wil bloggen over allerlei onzin dan is dat z’n goed recht. Vertel me niet dat ik het niet helemaal snap alsjeblieft als je het gewoon niet met me eens bent. De vergelijking van militairen die zich doodvechten in Afganistan en een minister die af en toe eens een regeltje in een blog typt, slaat helemaal nergens op. Er is geen enkele militair gestorven door een twitter regeltje en het kost jou ook helemaal geen extra belastingcenten. Dus als er hier iemand iets niet snapt…

 • Tijn

  voor het salaris wat die gasten krijgen, mag je best verwachten dat ze 24u/dag aan het werk zijn..

  Schamele belastingcenten.. Ik weet niet op wat voor loontje jij bij je baas geplakt zit, maar het bedrag wat ik maandelijks op rekening van de belastingdienst mag bij schrijven, kan een normaal gezin een maand van leven. Kom mij dus alsjeblieft niks vertellen over wat ik wel en niet mag vinden..

  Sorry trouwens, als ik je op je piemeltje heb getrapt.. Volgens mij ben jij ook zo’n blogger..

 • @Tijn
  Dit is ook een blog 😛

 • Jason

  Guttegut, gaan we stoer doen over we hoeveel we verdienen? Als je echt zoveel belasting betaalt, dan mag jij dus ook wel 24 per dag in touw zijn voor je baas, die ik overigens niet heb. Ik ben zelf de baas. En nee, ik blog niet. Jij mag vinden wat je wilt, maar als je denkt dat omdat jij belasting betaalt een minister of wat voor ambtenaar dan ook geen vrije tijd mag hebben, heb je wel een beetje een vreemd idee van de werkelijkheid. Maar dat geldt waarschijnlijk ook voor dat salaris waar je het over hebt.
  Op mijn piemeltje getrapt…stakker. Het gaat toch niet over mij.