Vergrendelde iPhone laat foto’s tóch zien
Redactie

Met iOS 5 is het mogelijk om vanaf een vergrendelde iPhone snel een foto te schieten. Door de nieuwe functie is het dus automatisch ook een optie om recent geschoten foto’s te bekijken. Wanneer de datum verkeerd staat ingesteld op een iPhone is het dankzij een bug mogelijk om toch foto’s te bekijken.

De nieuwe camera functie in iOS 5 is geliefd. Wanneer je snel een foto wilt schieten is het een uitkomst. Behalve dat deze functie erg handig is, is hij ook onveilig. Wanneer je veel privé gegevens op je iPhone hebt staan en denkt deze veilig gesteld te hebben achter een code kan er een toch een lek zijn.

Foto’s

Ade Barkah ontdekt dat als de datum op de iPhone verkeerd staat ingesteld je zonder een toegangscode zo bij alle foto’s kunt op de filmrol.

Apple gaat er dus vanuit dat de datum op de iPhone standaard klopt en gebruikt verder geen veiligheidscontroles. Alle foto’s die genomen zijn na de verkeerd ingestelde datum zijn zichtbaar.

Dit laat Ade Barkah weten op zijn blog; “Apple zou niet moeten vertrouwen op een simpele timestamp om de toegang tot foto’s te verhinderen. We kunnen er niet op vertrouwen dat de klok altijd goed staat”

Let goed op als je van tijdzone veranderd of er geen prive gegevens openbaar beschikbaar komen. Uiteraard wordt het ook aangeraden de datum op je iPhone goed in te stellen en te controleren.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.