Vergelijk iOS 7 met vorige versies

Roel van Hout
23 juni 2013, 8:15
1 min leestijd
Vergelijk iOS 7 met vorige versies

Tijdens de WWDC werden een hoop nieuwe functies aangekondigd die in iOS 7 moeten gaan verschijnen. Het kan zijn dat het je daardoor een beetje duizelt. Vergelijk iOS 7 dat geval met vorige versies in dit handige overzicht. 

Lees verder na de advertentie.

Natuurlijk kun je het iOS 7 overzicht dat we maakten ook nog eens lezen. Om echter in één oogopslag te zien hoe de vernieuwingen binnen iOS 7 zich verhouden tot die in de vorige 5 nieuwe versies, is onderstaande tabel een uitkomst (klik om te vergroten!)

vergelijk iOS 7

iOS 7 mag dan de meest radicale koerswijziging ooit voor iOS zijn; als het gaat om de hoeveelheid veranderingen is iOS 7 niet de meest uitgebreide vernieuwing voor Apple’s mobiele besturingssysteem. iOS 3 en iOS 5 voegden meer vernieuwingen door.

Als het echter gaat om verbeteringen van functionaliteit kan iOS 7 zich zeker meten met de vernieuwingen van de vorige versies. Zo bracht iOS 4 multitasking en iOS 5 notification center. Een van de meest belangrijke vernieuwingen in iOS 7, control center (dat je vanuit het homescreen verbindingen aan en uit laat zetten) past mooi in dit rijtje.

Vergelijk iOS 7 zelf!

Nogmaals, het zit ‘m dus niet in hoeveelheid verbeteringen, maar in het type verbetering. Kijk dus vooral eens naar wat de vorige versies introduceerden. Deze bevatten ook stuk voor stuk toevoegingen of aanpassingen waar vooraf twijfel over bestond, maar die uiteindelijk goed bleken te werken. En natuurlijk waren er ook in iedere versie missers (Apple Maps, iemand?). Wat denken jullie dat goed of minder goed gaat werken?

Bron: iMore

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen