Verdwijnt de iPhone 3GS van de markt?
Redactie

Het zat er al een tijdje aan te komen: het verdwijnen van de iPhone 3GS van de markt. De derde generatie iPhone werd in juni 2009 aangekondigd en is al langer verkrijgbaar dan verwacht. Eerder deze week lieten Belgische APR’s weten dat de voorraad steeds kleiner wordt, hoewel provider Mobistar dit ontkent. Apple heeft nu in een memo aan Genius Bar-medewerkers laten weten dat ze anders om moeten gaan met het probleem als er een kapotte iPhone 3GS binnenkomt.

Als het scherm kapot is zal deze vervangen worden waar eerder direct een nieuw toestel werd meegegeven. Als er een ander probleem is moet de medewerker de voordelen van het kopen van een nieuwe iPhone laten zien en als dat niet werkt moet er een nieuwe iPhone 3GS meegegeven worden uit de kleine voorraad. Indien er geen iPhone 3GS meer is zal de klant een iPhone 4 krijgen.

Het is logisch dat de iPhone 3GS verdwijnt. Hij is al sinds 2009 op de markt en als er in het najaar een nieuwe iPhone komt, zullen we de derde generatie iPhone niet meer nieuw in de winkel kunnen kopen. De 3GS ondersteunt nog wel het nieuwe besturingssysteem iOS 6.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.