4 verborgen iOS 8 functies die je nog niet kent

Gijs Ettes
10 juni 2014, 9:33
2 min leestijd
4 verborgen iOS 8 functies die je nog niet kent

Ruim een week geleden onthulde Apple de nieuwe versie van iOS tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC. iOS 8 introduceert een behoorlijk aantal nieuwe functies, waarvan enkele nog niet gepresenteerd of bevestigd zijn. We lichten 4 interessante iOS 8 functies uit die we mogelijk ook terug gaan zien wanneer de update aankomende herfst beschikbaar wordt.

Lees verder na de advertentie.

Eerder maakten we al kennis met nieuwe iOS 8 functies als interactieve notificaties, widgets, verbeteringen voor de Foto- en Camera-app en de integratie van Shazam, Health en iCloud Drive. Of onderstaande vernieuwingen ook worden geïmplementeerd is nog niet 100 procent zeker, maar afgaande op de laatste berichten lijken ze wel steeds meer een zekerheidje te worden.

1. Multitasken

ipad multitasking

Hoewel splitscreen multitasking niet werd onthuld tijdens de WWDC is er toch een kans aanwezig dat iOS 8 je straks meerdere apps tegelijkertijd laat draaien. In de broncode van iOS 8 zijn namelijk verwijzingen te vinden naar dergelijke functionaliteit die het beeld in tweeën deelt en je als gebruiker laat bepalen hoeveel ruimte de apps innemen op je scherm.

2. Vind je auto terug met de Kaarten-app

ios 8 functies

Vanaf iOS 8 kan de Kaarten-app je mogelijk helpen om je auto terug te vinden. Dat blijkt althans uit afbeeldingen die 9to5Mac aantrof in de bètaversie van de nieuwe iOS-versie. Waarschijnlijk kan de Kaarten-app een speld tonen met de locatie van je geparkeerde auto. Mogelijk is de functionaliteit al langer in ontwikkeling en wordt er nog steeds aan gewerkt.

3. Kaarten-app wordt geüpdatet

apple maps kaarten app

Sowieso is de kans aanwezig dat de Kaarten-app wordt verbeterd. Geruchten gaan dat deze vanaf iOS 8 ov-informatie toont en wordt voorzien van een vernieuwd uiterlijk. Verder zou de M7-coprocessor van de iPhone 5S gebruikt kunnen worden door de app om te bepalen of je als gebruiker loopt of in een auto zit. Dat laatste is dus handig om te bepalen of en waar je je auto hebt geparkeerd.

4. Einde aan wifi-tracking

wifi tracking

Tot slot zou iOS 8 het onmogelijk moeten maken voor bijvoorbeeld winkels en andere partijen om middels wifi-tracking je iPhone (en dus ook je voetstappen) te volgen. Dit is nu nog mogelijk omdat je iPhone constant naar wifi-netwerken scant en zelf daarbij een uniek MAC-adres heeft dat met de juiste apparatuur kan worden onderschept. iOS 8 neemt vanuit privacyoverwegingen een willekeurig MAC-adres aan, waardoor wifi-tracking onmogelijk wordt. Een goede zaak wat ons betreft!

Foto: z24.nl

Lees meer over iOS 8 en de nieuwe functies die nu al zijn bevestigd!

Het laatste nieuws over iOS 8

Categorieën: Geruchten, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen