De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

iOS 9-code wijst op betere FaceTime-camera voor nieuwe iPhones

Wouter Nijsen
10 juni 2015, 20:00
2 min leestijd
iOS 9-code wijst op betere FaceTime-camera voor nieuwe iPhones

In de ontwikkelaarsversie van iOS 9 is code gevonden die wijst op een verbeterde frontcamera en nieuwe features. Mogelijk gaat het hierbij om de FaceTime-camera van toekomstige iPhones.

Lees verder na de advertentie.

Verbeterde FaceTime-camera

Afgelopen maandag werd iOS 9 officieel tijdens WWDC aangekondigd en tevens de eerste ontwikkelaarsversie van de nieuwe iOS-versie beschikbaar. Ontwikkelaar Hamza Sood heeft in de code van iOS 9 diverse aanwijzingen gevonden van een flink verbeterde FaceTime-camera. Mogelijk gaat het hierbij om de frontcamera die in toekomstige iPhones aanwezig zal zijn.

iOS 9 code

Uit de code is verder af te lezen dat de FaceTime-camera een aantal nieuwe features heeft. Zo zou de camera video’s in een maximale resolutie van 1080p schieten, waar huidige iPhones dat momenteel in 720p doen. Ook zijn er aanwijzingen te vinden over het maken van slowmotion-video’s met 240 beeldjes per seconde. Verder is er ondersteuning voor een flitser en het schieten van selfies met de Panorama-modus.

Het is echter nog onduidelijk of we deze features daadwerkelijk terug gaan zien in toekomstige iPhones. Mogelijk worden de iPhone 6S en 6S Plus, die waarschijnlijk later dit jaar worden onthuld, voorzien van een verbeterde FaceTime-camera.

Meer over iOS 9

Als gezegd werd iOS afgelopen maandagavond onthuld. De update staat voornamelijk in het teken van (prestatie)verbeteringen en moet stabieler en sneller zijn dan zijn voorganger. Ook voegt iOS 9 een nieuw lettertype toe, wordt Siri sterk verbeterd en is Proactive aanwezig.

ios 9

iOS 9 maakt het verder mogelijk om op een iPad te multitasken, een feature waar veel gebruikers al tijden om vroegen. Met multitasking kun je verschillende apps naast elkaar gebruiken, door ze naar een andere kant te swipen. De update bevat verder een batterijbesparende modus en neemt veel minder opslagruimte in beslag dan iOS 8 om te updaten.

De release van iOS 9 vindt in de herfst van dit jaar plaats. Momenteel is er al een bèta van het mobiele besturingssysteem aan de gang. Hoe je de bèta van iOS 9 nu al op je iPhone of iPad installeert, lees je in dit artikel.

Het laatste nieuws over iOS 9

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S Plus
Apple iPhone 6S Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu