De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Veilig Skype-alternatief MegaChat ook naar iOS

Gijs Ettes
22 januari 2015, 14:51
1 min leestijd
Veilig Skype-alternatief MegaChat ook naar iOS

MegaChat, het veilige Skype-alternatief dat Kim Dotcom vandaag heeft gelanceerd, wordt over drie maanden beschikbaar voor iOS en Android. Dat heeft Bram van der Kolk van Mega laten weten aan Android Planet.

Lees verder na de advertentie.

MegaChat in april naar iOS

megachat ios

MegaChat is een dienst waarmee je videogesprekken kunt voeren en bestanden kunt delen. De service onderscheidt zich van soortgelijke diensten als Skype door de hoge mate van veiligheid. Videogesprekken worden versleuteld en bij het delen van bestanden wordt gebruikgemaakt van het zogenoemde User Controlled Encryption. Je krijgt een digitale sleutel die je naar andere gebruikers stuurt, zodat zij het gedeelde bestand kunnen openen. Op die manier moet worden voorkomen dat veiligheidsdiensten als de AIVD en het Amerikaanse NSA – die wel samenwerken met Skype – kunnen zien wat verstuurd wordt.

Op dit moment is MegaChat alleen te gebruiken als browserextensie voor Chrome en Firefox. De extensies zijn op het moment van schrijven nog niet beschikbaar, maar zijn in de loop van vandaag te downloaden. De komende maanden zal de functionaliteit van de videodienst worden uitgebreid. Naast apps kunnen we in de nabije toekomst ook een chatfunctie en de mogelijkheid om conference calls te voeren verwachten.

Skype-concurrent is stukken veiliger

Techcrunch mocht MegaChat al even proberen en liep tegen enkele verbindingsproblemen aan. Ook werkten pop-up notificaties nog niet naar behoren. Het delen van bestanden gaat wel goed en de videokwaliteit is vergelijkbaar met die van Skype.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen