Vanavond: De iPad 3 Launch
Redactie

Vanavond komt het ervan, de nieuwe generatie iPad wordt eindelijk gepresenteerd door Apple. De geruchten over Apple’s nieuwste tablet zijn al maanden bezig. Zoals vaak bij een aankondiging van de iPad kunnen we ook al een tipje van de sluier over de iPhone 5 verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ondanks dat sommigen denken dat de iPad 3 een desktop vervanger wordt moeten we betrouwbare bronnen eerder geloven. Het zal vanavond dus gaan om een paar upgrades. De nieuwe generatie is nog niet zeker van de naam voor hun iPad. Er zijn ook veel bronnen die geloven dat de nieuwe iPad HD als achternaam toegewezen krijgt. Voor het gemak gebruiken wij in dit artikel de iPad 3 benaming.

Mogelijk design iPad 3

Er wordt uitgegaan van een design dat nu gebruikt wordt bij de iPad 2. We hopen echter dat de iPad 3 lichter en minder dik zal zijn. Maar net zoals we gezien hebben bij de iPhone 4 en 4S kunnen we dus de meeste veranderingen verwachten onder de motorkap.

Ipad 3 krijgt waarschijnlijk een Retina beeldscherm

Het Retina beeldscherm kennen we natuurlijk al van de iPhone 4 en 4s. Het beeld is haarscherp. Tot nu toe heeft de iPad het aan Retina moeten ontbreken. Volgens bronnen wordt de resolutie opgeschroeft naar 2048×1536 pixels.

iPad 3 Processor en RAM

We zijn erg benieuwd naar de iPad 3 processor. Het kan zijn dat Apple met een nieuwe processor komt. Als dit zo is kunnen we er op hopen dat het de A6 processor is, waarvan we denken deze terug te gaan zien in de iPhone 5. Het kan ook de veel besproken dual core processor a5x worden. Dit is waarschijnlijk een snellere versie van de huidige a5 processor. Ook zou er met de processor meer RAM gepaard gaan. Dit is wat ons betreft vrij logisch als we de voorgaande Apple producten met elkaar vergelijken.  Nog een paar uurtjes en dan weten we meer.

4G internet voor de nieuwe iPad?

Vanaf het begin wordt al gespeculeerd over het nieuwe 4G internet in de iPad. Dankzij een 4G antenne zou het mogelijk worden om veel sneller te kunnen internetten dan met 3G. Ook zou het de eerste tablet zijn die met deze mobiele snelheid zou kunnen internetten. We vinden het zelf wel echt iets voor Apple om hiermee de eerste te willen zijn.

iOS 5.1

Zoals bij de eerdere aankondigingen en onthullingen kunnen we een update van het besturingssysteem verwachten. iOS 5.1 komt waarschijnlijk met een hoop nieuwe onderdelen. De vraag die we zelf ons het meest stellen is of Siri een 2e thuis krijgt met de komst van de nieuwe iPad.

Verwachtte iPad 3 prijzen

Volgens de website 9to5mac zijn de prijzen al uitgelekt. Voor een 64 GB met Wifi en 4G  betaal je zo’n 630 euro omgerekend en voor een 16 GB zonder 4G betaal je omgerekend ongeveer 380 Euro. Of dit ook de prijzen in Nederland zullen zijn is natuurlijk altijd de vraag.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.