De 6 beste Valentijn-apps voor een geslaagde Valentijnsdag
Lars Paymans

Met Valentijnsdag denk je vast aan een kaartje versturen, uit eten gaan en rozen kopen. Er zijn echter ook meer dan genoeg Valentijn apps die het proberen waard zijn. Dit zijn onze favorieten.

Valentijn apps: onze favorieten op een rij

In het onderstaande overzicht met Valentijn apps komt van alles voorbij. Zo bespreken we een leuk spel dat je met zijn tweeën kunt spelen, kijken we wat populaire apps doen met Valentijnsdag en bespreken we ook twee originele dating-apps die het net even anders aanpakken dan Tinder. Met deze apps op je iPhone maak je er een leuke Valentijnsdag van, ongeacht of je dit samen of alleen viert.

Valentijn app

Happy Couple (AppStore Link) Happy Couple
Ontwikkelaar: Happy Couple
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

Hoe goed ken jij je partner nu echt? Valentijnsdag is natuurlijk het perfecte moment om hier achter te komen. Happy Couple is een vermakelijke app waarmee je in de vorm van een quiz ontdekt hoe goed jij en je partner nu precies bij elkaar passen. Begin op Valentijnsdag en geef vervolgens iedere dag antwoord op vijf nieuwe vragen. Zo kom je er geleidelijk achter wat de raakvlakken tussen jullie zijn, en op welk gebied jullie juist totaal verschillen van elkaar. Hoewel de App Store-pagina in het Frans geschreven is, werkt Happy Couple gewoon in het Engels.

Bounden (AppStore Link) Bounden
Ontwikkelaar: Adriaan de Jongh
Beoordeling: 4+
Prijs: € 3,49 Download

Bounden is een dansgame waarbij je iPhone een centrale rol speelt. Twee personen pakken de iPhone met daarop Bounden aan de uiteinden, waarna de app laat zien hoe je moet bewegen. De app heeft verschillende dansen van het Nationale Ballet toegevoegd en laat je met een bijzonder stijlvolle interface zien wat je moet doen. Een aanrader, zelfs als je niet zo soepel in de heupen bent.

Facebook (AppStore Link) Facebook
Ontwikkelaar: Facebook, Inc.
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Facebook voegt speciaal voor Valentijnsdag een speciale functie toe: het versturen van digitale Valentijnskaarten. De app laat vanaf 13 februari (tot en met 14 februari) een melding in je tijdlijn zien waarmee je een digitale kaart kunt sturen. Kies een van de kaarten die door kunstenaars gemaakt zijn en stuur ze naar je partner, familielid of beste vriend. Reken er dus maar op dat op Valentijnsdag je hele tijdlijn gevuld is met mensen die deze virtuele kaartjes naar elkaar versturen.

Valentijn apps google

Google (AppStore Link) Google
Ontwikkelaar: Google, Inc.
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

Naast Facebook viert ook Google de dag van de liefde. Via de officiële Google-app voor iOS kun je een leuk spelletje spelen waarin je een bedreigde diersoort probeert te redden. Door je iPhone te kantelen laat je een balletje rollen, die je laat springen door op je scherm te tikken. Dit is een van de meest uitgebreide Doodles tot nu toe, met verschillende levels, animaties en achtergrondmuziekjes. Leuk om te spelen, ook als je Valentijnsdag niet viert.

Sapio — Intelligent Dating (AppStore Link) Sapio — Intelligent Dating
Ontwikkelaar: Humanist Dating LLC
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

Heb je nog geen valentijn, dan kun je natuurlijk ook een dating-app installeren. Sapio is een nieuwe dienst die het bekende swipen van Tinder verder uitbreidt. Als je een profiel aanmaakt, kun je namelijk meerdere open vragen beantwoorden die zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Deze moeten niet alleen je intelligentie maar ook creativiteit en andere kenmerken tentoonstellen. Naast een leuke profielfoto heb je dus ook wat leuke antwoorden nodig als je echt iemand wilt vinden met deze app.

Hater - Find Friends or Dates (AppStore Link) Hater - Find Friends or Dates
Ontwikkelaar: Hater Inc.
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

Op zoek naar een dating-app die het allemaal minder zoetsappig aanpakt? Dan ben jij het uitgelezen publiek voor Hater. Deze app koppelt mensen namelijk op basis van de dingen waar ze een gloeiende hekel aan hebben. Hater schotelt je talloze stellingen voor, waarna jij door naar links of rechts te vegen laat zien of je er een hekel aan hebt of niet. Vervolgens koppelt een algoritme je met iemand die precies dezelfde dingen haat. Valentijnsdag bijvoorbeeld.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.