Vacatures Apple wijzen op verbetering iMessage en FaceTime voor iPhone
Wouter Nijsen

Nieuwe vacatures bij Apple wijzen mogelijk op een uitbreiding van de teams die iMessage en FaceTime ontwikkelen. De diensten zouden door de nieuwe vacatures verbeterd worden en mogelijk nieuwe, belangrijke features krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple is op zoek naar techneuten die nieuwe functies aan zowel iMessage als FaceTime willen toevoegen. Dat staat in de vacaturebeschrijving voor beide posities.

De vacature beschrijft de beschikbare positie:

“Je bent verantwoordelijk voor de implementatie van nieuwe features in onze bestaande producten FaceTime en iMessage, en eveneens de totale ontwikkeling van complexe applicaties, van user interface design tot het design en de implementatie van ondersteunde frameworks.”

Het is waarschijnlijk dat we niet dit jaar grote veranderingen in iMessage en FaceTime gaan zien, want de focus ligt nu bij iOS 7 die vermoedelijk tijdens de WWDC in juni wordt aangekondigd. Het speculeren over nieuwe features van zowel iMessage als FaceTime levert weinig op, maar het is te hopen dat FaceTime een meer prominente rol in iOS gaat krijgen en de concurrentie met andere voice-over-ip-diensten aangaat, zoals Skype en Viber.

Het is eveneens niet duidelijk of de vacatures van Apple wijzen op een nieuwe user interface voor iOS. Aangezien Jonathan Ive, de hoofdontwerper bij Apple, nu voortaan de leiding heeft over iOS is de verwachting dat het mobiele besturingssysteem van Apple meer simplistisch en strakker gaat ogen.

Via: Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.