Apple vervangt kapotte USB-C kabels van MacBooks

Rutger Otto
13 februari 2016, 13:19
2 min leestijd
Apple vervangt kapotte USB-C kabels van MacBooks

Een klein aantal van de USB-C kabels die met de nieuwe MacBook is meegeleverd, kan kapot gaan door een ontwerpfout. Daarom is Apple een vervangingsprogramma gestart. Via die weg kun je kapotte USB-C kabels omruilen.

Lees verder na de advertentie.

USB-C kabels omruilen

Door een fout in de productie werken sommige USB-C kabels van de nieuwe MacBook-modellen niet zoals zou moeten. Apple zal deze kabels gratis vervangen. Het gaat hierbij niet alleen om meegeleverde kabels, maar ook om kabels die los zijn verkocht en die last hebben van de ontwerpfout.

Om in aanmerking te komen voor een vervangende kabel, moet je aantonen dat je een slechte versie hebt. Dat kan door op de kabel te kijken. Staat er ‘Designed by Apple in California. Assembled in China.” op, dan kun je hem omwisselen. Staat er achter die twee zinnen echter een serienummer, dan heb je een nieuwere kabel die wel goed werkt.

macbook opladen

Omwisselen bij Apple

Omwisselen kan op drie manieren. Zo kun je naar een Apple Store gaan. Slim is om van tevoren een reservering te maken bij de Genius Bar. Het is ook mogelijk om een vervangende kabel te krijgen via een door Apple geautoriseerd servicepunt. Als laatste kun je contact opnemen via Apple Support. Om de USB-C kabel om te wisselen, moet je jouw MacBook serienummer bij de hand hebben. Dat heeft Apple nodig om te bepalen of jij in aanmerking komt voor een nieuw snoer.

De nieuwe modellen MacBooks zijn de eerste Apple-apparaten die van de USB-C-standaard gebruikmaken. Met USB-C kan de kabel op twee manieren in de laptop. Verder maakt het snellere communicatie mogelijk en laad het apparaat sneller op. Verder is de MacBook dunner dan de Air, ook dat komt door USB-C.

Schokgevaarlijke Mac-adapters

Enkele weken terug startte Apple ook al een omruilprogramma. Daarbij gaat het om schokgevaarlijke adapters van Macs die tussen 2003 en 2015 zijn geleverd. Ook deze zijn gratis om te ruilen via Apple. Als je meer wil weten over dat programma, bekijk dan dit artikel.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Categorie: Apple
Device: MacBook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen