‘Dit is Apples nieuwe 18W usb-c-lader voor 2018 iPhones’

Lars Paijmans
17 mei 2018, 9:00
1 min leestijd
‘Dit is Apples nieuwe 18W usb-c-lader voor 2018 iPhones’

Het begint er steeds meer op te lijken dat alle nieuwe iPhones die dit najaar verschijnen een usb-c-lader krijgen. Een uitgelekte render laat deze nieuwe oplader zien.

Usb-c-iPhone-oplader duikt op

Vorige week hoorden we voor het eerst over deze nieuwe iPhone oplader, die vandaag een stuk concreter wordt. ChargerLab ontwierp een render van de lader die we dit najaar terugzien in het doosje van de drie nieuwe 2018 iPhones. De render is gemaakt op basis van de info van een bron die nauwe banden zou hebben met de Chinese productieketen.

usb c iPhone-oplader

De oplader zelf is niet eens zo interessant, het is vooral de usb-c-aansluiting die erop te zien is. Deze betekent dat Apple voor het eerst een Lightning- naar usb-c-kabel met een iPhone-bundelt. Volgens ChargerLab krijgt de lader een capaciteit van 18 Watt, een flinke upgrade ten opzichte van de 5 Watt-oplader die je nu nog bij een iPhone krijgt. Sterker nog: mocht dit gerucht kloppen, dan is deze nieuwe lader zelfs sneller dan de 10- en 12 watt lader die in de doos van iPads zit.

Drie nieuwe iPhones in september

Dat de drie 2018 iPhones die in september verschijnen snelladen ondersteunen, zou geen verrassing zijn. De iPhone 8, 8 Plus en iPhone X van vorig jaar doen dit namelijk ook al. Om hier gebruik van te maken, ben je echter verplicht om een (prijzige) adapter en kabel aan te schaffen. Dat zal er dan ook voor gezorgd hebben dat veel mensen wel een iPhone hebben die snel opgeladen kan worden, maar deze functie niet gebruiken.

Apple zal zoals het er nu naar uitziet drie nieuwe iPhones uit de doeken doen in september. Een nieuw 6,1 inch-budgetmodel met een lcd-display, een opvolger van de iPhone X en een grotere iPhone XS Max met een 6,5 inch-scherm.

Lees ook: iOS 12: 7 verwachtingen voor de grote iPhone-update van 2018

Bron: Chargerlab
Categorie: Devices
Device: iPhone XS Max

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday