Nieuwe aanwijzing ontdekt voor iPad Pro met usb-c-aansluiting

Lars Paijmans
20 september 2018, 8:50
2 min leestijd
Nieuwe aanwijzing ontdekt voor iPad Pro met usb-c-aansluiting

Is Apple echt van plan om de Lightning-poort van de nieuwe iPad Pro 2018 te vervangen met een usb-c-aansluiting? Een nieuwe aanwijzing in de iOS 12.1 Simulator doet vermoeden van wel.

Lees verder na de advertentie.

Eerste usb-c iPad Pro op komst?

Een tijdje terug zei Apple-analist Ming-Chi Kuo het al: er zal voor het eerst geen Lightning-poort op de nieuwe iPad Pro zitten. Om de tablet toegankelijker te maken voor professionele gebruikers, zou Apple overstag gaan en zijn zelf ontworpen aansluiting inruilen voor de huidige standaard: usb-c.

Hoewel Kuo één van de meest betrouwbare en bekendste analisten in Apple-wereld is, klonk deze uitspraak erg onwaarschijnlijk. Apple heeft Lightning zelf bedacht, verdient geld met het verkopen van kabels en opladers en in iedere iPhone (ook de nieuwe van dit jaar) komen we de aansluiting tegen.

usb-c iPad Pro

Ontwikkelaar Steve Troughthon-Smith laat echter een nieuwe aanwijzing zien die de komst van de eerste usb-c iPad weer wat waarschijnlijker maakt. Smith ontdekte dat iOS 12.1 ondersteuning toevoegt voor 4K externe schermen. Dat is een functie die niet mogelijk is met een simpele Lightning-naar-hdmi-adapter.

Usb-c zou bij uitstek geschikt zijn om een iPad aan een extern scherm aan te sluiten. Het zou bovendien de iPad Pro en de Mac weer een stapje dichter bij elkaar brengen, een missie waar Apple sinds de eerste Pro al aan werkt. De instap-iPad die in het begin van het jaar werd onthuld kan in dat geval gewoon Lightning blijven gebruiken.

Volgende maand onthuld

Mochten we de eerste usb-c-iPad Pro volgende maand te zien krijgen, dan is de kans groot dat deze verpakt wordt met een nieuwe usb-c-adapter, die de tablet veel sneller kan opladen dan nu het geval is. Een groot kritiekpunt op de iPad is dat het opladen van de tablet nog steeds veel te veel tijd in beslag neemt, iets wat een krachtige usb-c-adapter kan oplossen.

Gisteren werd al duidelijk dat Apple deze iPad Pro in oktober zal onthullen. Een nieuw Apple-event lijkt daarmee een stuk dichterbij dan we hadden verwacht.

Lees ook: Wanneer we de iPad Pro 2018 en MacBook Air 2018 verwachten

Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPad Pro 2018

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018
Apple iPad Pro 2018
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen