Update Redsn0w: Jailbreak je iPhone met firmware 3.0
Redactie

Na de release van de nieuwe PwnageTool, heeft het iPhone Dev-Team een aantal uur geleden een nieuwe versie van Redsn0w online gezet. Voorheen was dit programma alleen interessant voor mensen met een iPod Touch, maar vanaf nu hebben ook alle iPhone-gebruikers iets aan dit programma.

Redsn0w biedt namelijk vanaf nu de zelfde dienst als Quickpwn. Je kan door alleen een firmware te selecteren en je iPhone te verbinden met je computer je iPhone jailbreaken.

Firmware 3.0

Het mooie aan deze versie van Redsn0w is dat je ook firmware 3.0 kan jailbreaken. Dit kon sinds gisteren al via de nieuwe PwnageTool, maar veel mensen vinden dat programma een beetje omslachtig. Vanaf nu is het dus mogelijk 0m een iPhone met firmware 3,0 te jailbreaken binnen 5 minuten.

Boodschappenlijstje:

Een tutorial is niet nodig hiervoor. De 3 stappen staan duidelijk beschreven, en ik zou willen zeggen ‘Er kan niets misgaan!’, maar toch blijft er altijd een risico aanwezig. Doe dit dus alleen als je zelf het idee hebt dat het veilig is. De firmware de redsn0w nodig heeft staat meestal al op je eigen computer (als je daar de firmware update hebt uitgevoerd):  C:\Documents and Settings\{gebruikersnaam}\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone software updates\

LET OP:

Als je je iPhone 3G wilt unlocken moet je nog even wachten met het gebruik maken van deze tools. Lees meer hierover op de blog van het Dev-Team.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Jan van Kampen

  Zelf heb ik het wel geprobeerd, en er zijn hier in huis nu 3 iPhones en 1 iPod jailbroken, Hier loopt alles dus goed.

  De waarschuwing van het Dev-Team luidt nog steeds ‘Voor een eventuele unlock van een iPhone 3G moet je nog even wachten. Deze tool dus niet gebruiken.’

 • Maurice

  Hmm alleen jammer dat redsn0w ineens niet meer reageert en afsluit halverwege? Gelukkig dat de iPhone het nog doet (blijft hangen op downloaden jailbreak software).

 • Jan van Kampen

  Raar, nog niets gemerkt hier. Ik heb het dan wel vanaf een mac gedaan, maar het is bijna identieke software.

  Na wat onderzoek ben ik er achtergekomen dat sommige windows vista gebruikers hier last van hebben. Mijn advies dus: Probeer het op een mac of op windows XP.

  Overigens zijn er nog geen meldingen van onherstelbare iPhones te vinden op het internet.

 • joris

  heb gehoord dat hij ook kan vastlopen als je nog geen iTunes 8.2 hebt.. wellicht is dat het probleem?

 • Maurice

  Heb de versie die op de website staat gedownload? Helaas is er bij ons niemand met XP, dan maar even wachten….

 • Gino

  En, … draaien maar!
  installatie op een iTunes 8.2 met XP machine naar firmware 3.0, RedsnOw gestart en firmware voor de 1e gen Iphone (3.0 7A341) geladen, vervolgens de 2 bin bestanden BL-39 en -46…. (hold down power, …hold down power and home, … release power and hold home … Jailbreak and unlocked
  Geweldig!
  sjapooh voor de mannen.

 • Jan van Kampen

  ja, lekker snel he? 😛 … Quickpwn is niet eens meer nodig ….

 • Marianne Brantenaar

  he wat vervelend, ik krijg de mededeling: wait while your divice is being jailbroken…
  Waiting for reboot. en dat doet ie dus niet na eenhalf uur wachten.
  Jammer, want mijn iPhone is zwart.

 • Jan van Kampen

  Mijn advies:
  – Restore je iPhone
  – Probeer het opnieuw met de nieuwste versie van Redsn0w die zojuist is uitgekomen (zie de blog van het dev-team)

 • Wat ik ook probeer, ik krijg de iPhone niet gejailbreakt. Ik heb reeds OS 3.0 draaiende op mijn iPhone. Ik geburik de windows versie van redsn0w. Ik voer uit wat redsnow mij opdraagt, krijg het witte scherm te zien en daarna stopt ie ermee. Ik gebruik Windows Vista x64. Zou dit het probleem misschien kunnen zijn?

 • janine

  Mijn iphone heb ik gejailbreakt en nu kan ik niet meer bellen en zie ik steeds staan geen service! Aagrrrhhh balen, heeft iemand daar een oplossing voor? Mijn netwerk is weg!

 • Als ik de Firmware 3.0 download krijg ik geen IPSW bestand.
  Dit zou wel zo moeten zijn toch?
  of doe ik iets verkeerd?

 • Rein

  Hoi Janine, ik had gisteren hetzelfde.. Waar het bij aan lag, was dat mijn iphone aanstond bij het ‘ power button .. home button… release power button’-verhaal en/of dat ik bij het restoren mn iphone nog niet had geactiveerd (je weet wel sim pin en met itunes connecten).

  Ik heb in het settings menu gekozen voor ‘ alle gegevens wissen’ , een complete reset, welke 2 uur duurt. Had ik daarna nog even stress omdat ie continu opnieuw opstartte, dus moest ik em via itunes herstellen (ben er de hele middag mee bezig geweest).
  Maar goed gistermiddag weer terug naar fabrieksinstellingen gezet en vanochtend toch weer geprobeerd en het is me nu wel gelukt!

 • Benjamin

  Ben een leek met dit…
  maar nu wilt een vriend me hiermee helpen die zelf 3 iphones heeft gejailbreakt.
  maar nu zit ik met 1 vraag: 15 juli krijg ik via T-mobile een unlock omdat ik dan 1 jaar in bezit ben van mijn iphone 3G.
  wat is wijsheid, wachten op unlock en dan jailbreaken? zo nee, moet ik dan eerst sim unlock doen met ultrasn0w voor dat ik met redsn0w ga jailbreaken?
  wat een gedoe… maar wel interessant wat er allemaal speelt met die iphone.
  groetjes

 • ehmmm de link voor ipod touch firmware doet het niet :S

  3.0 (7A341)

  heeft er iemand een goede betrouwbare link?

 • Jeffrey

  Ik probeer redsnow 0.8 te gebruiken icm itunes 9.0 om me iphone 3g met fw 3.0 te jailbreaken. Opzich gaat het allemaal goed tot het punt dat redsnow ook echt gaat jailbreaken, dan word redsnow eruit gegooit en de bewerking afgebroken. Gaat verder niks stuk ofzo aan me iphone maar ik kom niet verder, zou iemand me verder kunnen helpen hiermee? wat doe ik verkeerd?

 • Jan van Kampen

  @jeffrey
  ik denk dat redsn0w nog niet geschikt is voor iTunes 9. Ik raad j aan om de site in de gaten te houden, want het dev team kan binnen nu en een week met een update komen waardoor waarschijnlijk (uitroepteken achter waarschijnlijk!) iTunes9 en zeker firmware 3.1 ondersteund word.

 • iGeO

  Wat te doen als je een iPhone 3g hebt die is geupdate naar os 3.1 ( geen jailbreak ), maar je wil terug naar 3.0.1?

  Ik wil nl jailbreaken, maar moet ik dan gewoon wachten op het Dev team, of eerst downgraden?

 • Jan van Kampen

  @igeo

  downgraden is sinds gisteren mogelijk dacht ik. Maar ik zou niet moeilijk doen, ik zou wachten op het dev team … dat zal niet langer meer duren dan een week. Ik denk dat je het wel overleeft. Dat zal je heel veel zorgen en risico’s besparen.

 • menno

  kan je na een jailbreak je iphone 3gs wel gewoon blijven updaten via Itunes.

  misschien kan iemand mij hier een antwoord op geven.

  dank is groot

 • Youri

  Hallo,

  Ik heb een iPhone 2G jailbreak en ik wil hem toch laten updaten naar de meest recente software. Alleen ik hoorde dat wanneer je hem dan gaat updaten je het risico loopt dat je iPhone niet meer gejailbreaked is. En raak ik dan alles kwijt wat er op mijn iPhone staat?

  Zoud een van jullie mij even kunnen uitleggen hoe ik dat het beste kan doen?

  Bedankt!

 • Youri

  Oja en ik heb hem gewoon zo overgekocht van iemand dus hij is ook simlock vrij? Dat bedoelde ik ook, dat dit ook niet weggaat?