Update: Cydia 1.1

Redactie
26 maart 2011, 19:05
1 min leestijd
Update: Cydia 1.1

Vandaag is Cydia van een update voorzien. Je kan deze update installeren door op ‘Upgrade essentials’ te tikken als je Cydia opstart. De nieuwe versie 1.1 verandert vrijwel niets aan het uiterlijk van de jailbreak-app, maar voert wel veel wijzigingen door in de achterliggende software. Hierdoor is Cydia 1.1 nu sneller en stabieler dan al zijn voorgangers.

Deels herschreven software

Saurik, de ontwikkelaar van Cydia, heeft grote delen van de broncode van de zogenaamde ‘Installer’ herschreven. Door de constante stroom feedback heeft hij veel optimalisaties kunnen doorvoeren. De applicatie zal na de update minder crashen en minder errors tonen.

Cydia 1.1 is op veel punten sneller dan de vorige versie. Na een snelle test blijkt de nieuwe versie vaak zelfs 2 tot 3 keer sneller te zijn. Het (her)laden van de repo’s kan op dit moment echter erg lang duren, maar dit ligt niet aan een fout van Saurik. Veel repositories kunnen de enorme vraag op dit moment niet aan. Na de update zal Cydia namelijk alle gegevens helemaal opnieuw opvragen van alle bronnen. Naar verwachting neemt deze verkeersstroom eind dit weekend af.

 

Spotlights: Cydia, Jailbreak

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's