Update: Bump 2.4
Redactie

De applicatie Bump is vannacht voorzien van een update. De update zorgt ervoor dat er weer een nieuwe keuze toegevoegd wordt bij de lijst van elementen die je kan delen. Het is nu mogelijk om naast muziek, contacten en foto’s ook applicaties te delen. Bump kan nu namelijk precies herkennen welke applicaties je op je iPhone hebt staan.

Aanbevelen

Bij Bump noemen ze het Bumpen min of meer ‘delen’, maar bij de applicatie-optie is dit niet het geval. De nieuwe functie lijkt meer op ‘aanbevelen’ in plaats van ‘delen’. De ontvanger krijgt namelijk een linkje naar de applicatie in de App Store. Als de ontvanger jouw aanbeveling wilt uitproberen, zal hij de applicatie daadwerkelijk moeten aanschaffen in de App Store.

Ontwikkelaars verdienen aan de aanbevelingen

De ontwikkelaars van Bump verdienen niets aan de downloads van hun applicatie. Ze verdienen echter wel aan het gebruik ervan. Elke keer als iemand een muzieknummer of applicatie download via Bump, ontvangen ze een percentage van de verkoopprijs. Op deze manier verdienen ze geld met de applicatie zonder dat de gebruiker hier merkbaar  last van heeft.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.