Untethered jailbreak voor alle iPhones binnen een week beschikbaar?
Redactie

Het lijkt niet meer lang te duren voordat er een jailbreaktool komt waarmee je alle iPhones goed kan jailbreaken. Op dit moment is deze software er nog niet, want de nieuwste iPhone 3GS en iPod Touch kunnen nog niet ‘untethered’ gejailbreakt worden. Inmiddels verschijnen er steeds meer video’s online van mensen die hun nieuwe toestel wel van een goede jailbreak hebben voorzien.

Geohot

Geohot heeft een aantal dagen geleden een video op Youtube gezet waarin hij laat zien dat hij een iPod Touch 3G heeft met een untethered jailbreak. Hij was op dat moment de eerste persoon die dit openbaar maakte. Inmiddels heeft ook een ander team laten zien dat ze een iPod Touch 3G met een untethered jailbreak hebben.

Chronic Dev Team

Het Chronic Dev Team heeft ook een video op Youtube geplaatst. Hierin laten ze precies het zelfde zien als Geohot. Ook het Chronic Dev Team heeft nog geen datum vrijgegeven van de lancering van de jailbreaktool waarmee je dit resultaat kan bereiken.

De lancering van de beide jailbreaktools wordt waarschijnlijk uitgesteld tot de lancering van de iPad. Geohot en het Chronic Dev Team zijn namelijk beide ervan overtuigd dat de jailbreakmethode ook op de iPad gaat werken. Als ze de software vorige week al openbaar hadden gemaakt, zouden ze Apple de tijd geven om nog even snel een lek te dichten in hun firmware. Naar verwachting zullen de teams volgende week de software wel openbaar maken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.