Unlocken van 2.2.1: De mogelijkheden

Redactie
1 februari 2009, 15:28
2 min leestijd
Unlocken van 2.2.1: De mogelijkheden

We gingen in een eerdere post al in op het jailbreaken van de nieuwe firmware, die dinsdag beschikbaar kwam als update in iTunes. In dit artikel gaan we kijken naar de verschillende mogelijkheden om je iPhone te unlocken; het gebruiken van je iPhone onder een andere provider.

De iPhone 3G word in Nederland exclusief verkocht door T-Mobile, en is dus niet te gebruiken met andere providers. Maar als je het bereik van T-Mobile echt zat bent, dan is er een oplossing; het unlocken van je iPhone. Ook is unlocken een oplossing als je je iPhone in bijvoorbeeld Amerika hebt gekocht; hier zijn ze gesimlocked door AT&T, en je kunt ze dus alleen in Nederland gebruiken d.m.v een unlock.

Lees verder na de advertentie.

Yellowsn0w: ‘Software unlock’

Yellowsn0w is een softwarematige manier om je iPhone te unlocken, en is ontwikeld door het iPhone dev-team. Om gebruik te maken van Yellowsn0w in firmware 2.2.1 moet je ervoor zorgen dat je niet update via iTunes, maar door het maken van een custom firmware met de Pwnage Tool. Door het gebruik van de tool word je baseband behouden, dit is nodig voor het unlocken.

Yellowsn0w is verkrijgbaar in Cydia, instructies over het unlocken vind je hier.

Simunlock: ‘Het aanpassen van de simkaart’

Een andere manier voor het unlocken van de iPhone met firmware 2.2.1, is door gebruik te maken van een unlocksim. Er zijn er hier verschillende van verkrijgbaar, ze werken allemaal anders, maar het principe is hetzelfde: Je past de simkaart die je in je telefoon wilt stoppen aan, zodat je de simlock van de iPhone kunt omzeilen.

Het nadeel van een externe unlock is dat het geld kost, dit is bij Yellowsn0w niet het geval. Een voordeel van de simunlock is dat je niet afhankelijk bent van het iPhone dev-team, en dus (bijna) meteen na het vrijgeven van een softwareupdate, deze kunt installeren.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's