Unlocken van 2.2.1: De mogelijkheden
Redactie

We gingen in een eerdere post al in op het jailbreaken van de nieuwe firmware, die dinsdag beschikbaar kwam als update in iTunes. In dit artikel gaan we kijken naar de verschillende mogelijkheden om je iPhone te unlocken; het gebruiken van je iPhone onder een andere provider.

De iPhone 3G word in Nederland exclusief verkocht door T-Mobile, en is dus niet te gebruiken met andere providers. Maar als je het bereik van T-Mobile echt zat bent, dan is er een oplossing; het unlocken van je iPhone. Ook is unlocken een oplossing als je je iPhone in bijvoorbeeld Amerika hebt gekocht; hier zijn ze gesimlocked door AT&T, en je kunt ze dus alleen in Nederland gebruiken d.m.v een unlock.

Yellowsn0w: ‘Software unlock’

Yellowsn0w is een softwarematige manier om je iPhone te unlocken, en is ontwikeld door het iPhone dev-team. Om gebruik te maken van Yellowsn0w in firmware 2.2.1 moet je ervoor zorgen dat je niet update via iTunes, maar door het maken van een custom firmware met de Pwnage Tool. Door het gebruik van de tool word je baseband behouden, dit is nodig voor het unlocken.

Yellowsn0w is verkrijgbaar in Cydia, instructies over het unlocken vind je hier.

Simunlock: ‘Het aanpassen van de simkaart’

Een andere manier voor het unlocken van de iPhone met firmware 2.2.1, is door gebruik te maken van een unlocksim. Er zijn er hier verschillende van verkrijgbaar, ze werken allemaal anders, maar het principe is hetzelfde: Je past de simkaart die je in je telefoon wilt stoppen aan, zodat je de simlock van de iPhone kunt omzeilen.

Het nadeel van een externe unlock is dat het geld kost, dit is bij Yellowsn0w niet het geval. Een voordeel van de simunlock is dat je niet afhankelijk bent van het iPhone dev-team, en dus (bijna) meteen na het vrijgeven van een softwareupdate, deze kunt installeren.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Erik

  Ik ben het eens met het feit dat simunlock geld kost maar…ik hoef niet te wachten op het defteam en het werkt perfect.
  kijk maar eens op deze site: http://www.stopsimlock.nl

 • Erwin

  Ik heb een pakket gekocht via stopsimlock.nl maar het is niet gelukt om mijn iphone 3g te unlocken. Tevens bij een vriend van mij hetzelfde probleem.

 • Erik

  Er is een nieuwe firmware voor de unlocksim, zij updaten deze gratis. Vraag ernaar om zo je iphone werkend te krijgen.

 • Pierre

  Al 3 simunlocks ontvangen, nu ook met de nieuwste fimware.
  Werkt nog steeds niet en laat sporadisch zien dat er een verbinding is.

 • Janse

  Bij mij werkt het perfect even je sim in je oude telefoon zoeken naar een ander netwerk die niet van jou is handmatig en dan je eigen provider selecteren afsluiten en dan in je iphone steken moet werken… ik heb een rebelsim kaart.