Unlock iOS 4.3 met TurboSIM
Redactie

In veel landen wordt de iPhone met simlock aan de klanten geleverd door de providers. Toch willen iPhone-gebruikers vaak dat deze simlock er niet is, waardoor ze bijvoorbeeld een andere simkaart kunnen gebruiken als ze in het buitenland zijn. Het Dev Team is vaak de enige partij die zo’n unlock kunnen maken, maar voor iOS 4.3 heeft GEVEY een unlock-methode gemaakt.

TurboSIM

GEVEY heeft hardware gemaakt waar je je eigen simkaart in moet plaatsen. Deze simkaart zal ervoor zorgen dat iedere iPhone met simlock met iedere simkaart kan werken.

In het verleden hebben we dit soort oplossingen al eerder gezien, maar vaak werkten ze niet lang. Bij een firmware update wordt namelijk ook vaak de baseband van een update voorzien. Deze update blokkeert vaak de bestaande unlock-methodes die door derde partijen zijn bedacht.

Software-matige unlock voor iOS 4.3

Het iPhone Dev Team is op dit moment bezig met een software-matige unlock voor iOS 4.3 Het schijnt dit keer lastiger te zijn dan voor heen. Desondanks de beveiliging heeft het team al een algoritme verzonnen om de toestellen te unlocken. Door middel van een ‘Brute Force’-aanval zou het mogelijk moeten zijn om alle iPhones te unlocken. Het nadeel van deze aanval is de wachttijd. Deze kan oplopen tot een aantal uur.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.