‘Apple Music telt meeste mobiele gebruikers van alle muziekdiensten’

Rutger Otto
30 maart 2017, 9:12
2 min leestijd
‘Apple Music telt meeste mobiele gebruikers van alle muziekdiensten’

Kijkend naar de meeste betalende gebruikers blijft Apple Music achter op Spotify, maar het aantal unieke Apple Music gebruikers per maand is het hoogst van allemaal.

Meeste maandelijkse gebruikers

Apple Music telde in februari 2017 maar liefst 40,7 miljoen unieke maandelijkse gebruikers. Dat schrijft analysebureau Verto. Het ware aantal kan zelfs nog hoger liggen, gezien Verto alleen mobiele gebruikers telt. De muziekdienst voert hiermee met volle overtuiging de lijst aan van de meeste unieke luisteraars in de maand februari. Op een afstandje gevolgd door Pandora Radio (32,6 miljoen) en Spotify (30,4 miljoen).

Om aan deze aantallen te komen, gebruikt Verto cijfers van 20.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Hoe de verhoudingen in Nederland zijn, is niet duidelijk. Wel geeft dit een mooie indicatie van de verdeling in luisteraars. Het analysebureau zegt dat Apple de meeste unieke gebruikers dankt aan zijn testperiode. Die periode beslaat in de VS drie maanden. In Nederland was dat voorheen ook zo, maar dat is inmiddels teruggeschroefd naar één maand. Dat is hetzelfde als bij Spotify.

unieke apple music gebruikers

Unieke Apple Music gebruikers

Het aantal unieke maandelijkse Apple Music gebruikers ligt hoog. Uit de meest recente cijfers (december 2016) blijkt Apples muziekdienst namelijk 20 miljoen betalende abonnees te hebben. Er zijn dus miljoenen mensen die op dit moment gebruikmaken van het gratis abonnement. Inmiddels heeft Spotify 50 miljoen betalende leden, zo maakte de dienst eerder deze maand bekend.

Exclusieve deals

Maar waarom doet de gratis versie van Apples muziekdienst het zo goed? Er kunnen een aantal dingen aan de hand zijn. Zo staat de muziekdienst standaard op alle iPhones. Daarnaast is er de exclusieve radiozender Beats 1, recent door Apple Music-topman Larry Jackson omschreven als ‘het grootste radiostation ter wereld’. Overigens zonder daar cijfers bij te vermelden. Verder werkt het bedrijf van Tim Cook er hard aan om exclusieve deals met artiesten te maken om gebruikers te trekken. Als mensen na hun proeftijd blijven hangen, doet Apple goede zaken.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Via: TechCrunch
Categorie: Apps
Spotlight: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's