Deze 69 nieuwe emoji komen binnenkort naar je iPhone en iPad

Lars Paijmans
24 maart 2017, 10:15
1 min leestijd
Deze 69 nieuwe emoji komen binnenkort naar je iPhone en iPad

Als je het nu al moeilijk vindt om een keuze te make uit de honderden emoji op je iPhone, hebben we slecht nieuws voor je. In de nabije toekomst worden er namelijk weer minstens 69 nieuwe aan toegevoegd met de komst van de Unicode 10 emoji.

Lees verder na de advertentie.

Unicode 10 emoji, dit zijn de nieuwe

Het Unicode Consortium maakt vandaag de volledige lijst met 69 nieuwe emoji bekend. Deze komen in juni al beschikbaar, al duurt het waarschijnlijk langer tot Apple de gezichtjes en figuurtjes aan iOS heeft toegevoegd.

Unicode 10 emoji

Het Unicode Consortium bracht vorig jaar zomer Unicode 9.0 uit, die destijds 72 nieuwe emoji toevoegde. We moesten vervolgens tot iOS 10.2 wachten tot we hier mee aan de slag konden. We verwachten dan ook dat het na de lancering in juni nog een paar maanden duurt voordat Apple Unicode 10.0 aan iOS toevoegt.

Zo is de lancering in juni al te laat voor iOS 11, die we al begin juni op WWDC 2017 te zien krijgen. De kans is groot dat Apple de nieuwe emoji bewaart voor een tussentijdse update. Als iets mensen overhaalt om zo snel mogelijk een iOS-update te installeren, dan zijn het wel nieuwe emoji.

Het Unicode Consortium heeft in ieder geval weer genoeg inspiratie gehad om nieuwe dingen te bedenken. Emojipedia heeft de eerste ontwerpen van deze Unicode 10 icoontjes op een rij gezet. Het gaat hier wel om eerste schetsen, die nog aangepast kunnen worden.

Gelukskoekjes, schelden en zeemeerminnen

De meest opvallende nieuwe emoji zijn onder meer een gelukskoekje, sandwich, pretzel, scheldend poppetje, fluisteren, je wenkbrauw optrekken, een zwangere vrouw, een tovenaar, zombie, elf, hersenpan, zeemeermin en mannetjes met een baard. Ook het aanbod van dieren is aangevuld met een egel, giraffe en een zebra.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Bron: Emojipedia
Categorieën: Apple, iOS
Thema: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen