‘Apple introduceert ultradunne MacBooks in juni of juli’

Wouter Nijsen
22 maart 2016, 17:35
2 min leestijd
‘Apple introduceert ultradunne MacBooks in juni of juli’

Volgens een nieuw gerucht krijgen we later dit jaar nieuwe MacBooks te zien. Het zou gaat om ‘ultradunne’ laptops met een 13 inch- of 15 inch-scherm.

Lees verder na de advertentie.

’Ultradunne MacBooks op komst’

Voorafgaand aan het Apple-event van gisteravond hoopten sommige gebruikers op nieuwe MacBooks. Die werden niet aangekondigd, maar mogelijk worden ze later dit jaar alsnog geïntroduceerd. Volgens DigiTimes komt Apple in het tweede kwartaal van 2016 met nieuwe MacBooks. De laptops zouden een ultradunne behuizing hebben en verkrijgbaar worden met een 13 inch- of 15 inch-scherm. De release zou in juni of juli moeten plaatsvinden.

macbook

Het is aannemelijk dat Apple de apparaten tijdens het WWDC (Worldwide Developers Conference) aankondigt. Op dit evenement, dat dit jaar waarschijnlijk plaatsvindt van 13 tot 17 juni, vertelt Apple over de ontwikkelingen op softwaregebied. Hier worden ook de nieuwste mogelijkheden van OS X getoond.

Het design van de MacBooks zou vergelijkbaar zijn met dat van de huidige 12 inch-MacBook. Wel zouden de apparaten een stukje dunner zijn en ook voorzien worden van een usb-c-aansluiting en Intel SkyLake-processor. Mogelijk worden ook de huidige MacBook Air– en Pro-modellen van een update voorzien. De laatste update van de MacBook Pro dateert uit maart 2015. Toen kreeg het apparaat een Force Touch-trackpad, snellere grafische chip en betere accu.

Meer over MacBooks

Voor Mac-gebruikers is er sowieso goed nieuws, want sinds gisteravond is OS X 10.11.4 (El Capitan) beschikbaar. De update verbetert de stabiliteit en veiligheid van het besturingssysteem en brengt enkele nieuwe functies. Zo kun je Live Foto’s voortaan in de Berichten-app delen en bekijken. Dit doe door je op het icoontje linksboven te klikken. Ook kun je de Notities-app beveiligen met een wachtwoord en wordt een vervelende Twitter-bug verholpen.

Naast software-updates deed Apple ook nieuwe producten uit de doeken. Zo werd de iPhone SE onthuld, een 4 inch-toestel dat verschijnt voor 489 euro. Ook kregen we een kleinere iPad Pro te zien en werd de Apple Watch van nieuwe bandjes voorzien. Meer lees je in de samenvatting van het Apple-event.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: DigiTimes
Categorieën: Apple, Devices
Thema: Apple
Device: MacBook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen