Apple benut bestaande UAC-aansluiting om Lightning-koptelefoons te verbeteren

Lars Paijmans
7 februari 2017, 11:02
1 min leestijd
Apple benut bestaande UAC-aansluiting om Lightning-koptelefoons te verbeteren

Apple voegt de zogenaamde Ultra Accessory Connector toe aan het Made for iPhone-programma. Het is een aansluiting die Lightning en USB-C niet vervangt, maar wel beter laat samenwerken.

Lees verder na de advertentie.

Wat is een Ultra Accessory Connector?

De Ultra Accessory Connector (UAC) is een nieuw onderdeel van het Made for iPhone-programma. De aansluiting zal worden gebruikt om koptelefoonkabels meer apparaten tegelijk te laten ondersteunen. Apple is dan ook niet van plan om de Lightning-poort op de iPhone te vervangen met UAC. Sterker nog: de UAC-poort bestaat al jaren en heb je waarschijnlijk wel eens gezien als je een fototoestel met je computer hebt verbonden.

Ultra Accessory Connector

Het werkt zo. Een setje Lightning-oortjes kan momenteel niet aangesloten worden op een USB-C-poort. Hetzelfde geldt voor USB-C, die ook alleen USB-C-audiobronnen accepteert. Met de komst van UAC wordt het ineens wel mogelijk om deze koptelefoons met verschillende aansluitingen te verbinden. Je hebt uiteraard wel een extra adapter nodig om de poort passend te maken.

Dit komt omdat een Ultra Accessory Connector de firmware in een koptelefoon op ieder moment aan kan passen. Door te controleren of de kabel is aangesloten op een Lightning- of USB-C-poort kan de juiste firmware worden geselecteerd. Door de Ultra Accessory Connector toe te voegen aan het Made for iPhone-programma, kunnen accessoiremakers hun producten hiermee uitrusten.

Een tussenstap naar een draadloze toekomst

Kort gezegd maakt Apple hier de overgang naar een draadloze toekomst iets draaglijker mee. ‘Vroeger’ (ongeveer een half jaar geleden), was de 3,5mm aansluiting de enige die accessoiremakers en gebruikers nodig hadden. Tegenwoordig moet er rekening worden gehouden met 3,5mm, USB-C en Lightning. UAC maakt dit op zijn minst wat gemakkelijker, al kom je niet onder het meenemen van adapters uit.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: The Verge
Categorieën: Accessoires, Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen